VVV legt na lange soap alsnog keeper De Boer vast

Reacties

VVV heeft de langverwachte en eerder onmogelijke geachte komst van Jan de Boer dan toch bevestigd. De 23-jarige keeper komt over van FC Groningen en tekent voor twee seizoenen plus de optie op nog een jaar in Venlo. Het aantrekken van De Boer ging niet zonder slag of stoot.

VVV legt na lange soap alsnog keeper De Boer vast
© Pro Shots

Begin mei werd al bekend dat VVV zich zou gaan versterken met De Boer, wiens contract bij Groningen afliep. Dat was nog voor het einde van de competitie, waarin VVV uiteindelijk in de play-offs na strafschoppen strandde tegen Almere City FC. Een paar dagen later barstte de bom en werd bekend dat er een fors tekort was over het afgelopen seizoen. De begroting voor de nieuwe jaargang werd teruggeschroefd en financieel was er weinig meer mogelijk.

Dat had tot gevolg dat door de komst van De Boer en enkele andere kandidaten met potlood een streep ging. De doelman dook vervolgens op als proefspeler bij SC Cambuur, maar tekent nu - twee maanden later - toch in Venlo. VVV kreeg woensdag wat financiële ruimte door de verkoop van Ennio van der Gouw aan Zulte Waregem. Met De Boer heeft de club direct een vervanger in huis. 'We halen met Jan een grote keeper binnen met uitstraling en durf. We hopen uiteraard dat hij zich in Venlo net zo goed gaat ontwikkelen als Ennio', vertelt Marc van Hintum, die fungeert als interim-technisch manager na het vertrek van Willem Janssen.

De Boer zocht zijn heil eerder in Leeuwarden door het getreuzel van VVV, maar is blij om nu toch in Venlo te tekenen. 'VVV is een grote en mooie club. Het iconische stadion, de rijke historie en de fanatieke supporters geven mij het gevoel dat dit de beste volgende stap is in mijn carrière. Ik kijk er dan ook naar uit om in De Koel onder de lat te staan, mezelf verder te ontwikkelen en hier succesvol te zijn.'

Lees op VI PRO meer over de financiële problemen bij VVV-Venlo:

Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.