VVV kegelt FC Utrecht uit bekertoernooi, Heracles verslaat Hoek

VVV-Venlo heeft woensdag ten koste van FC Utrecht de achtste finales van het toernooi om de KNVB-beker bereikt. Ook Heracles Almelo bekerde verder. De amateurs van Hoek werden verslagen.

VVV-Venlo - FC Utrecht 3-1
VVV kende een uitstekende start tegen Eredivisie-bekende FC Utrecht. Lennart Thy schoot al in de tweede minuut raak voor de ploeg van trainer Maurice Steijn. Toen Torino Hunte er later in de eerste helft 2-0 van maakte, leek het Venlose feest al vroeg daar. Utrecht maakte een zwakke indruk. Het enige wapenfeit van de formatie van Erik ten Hag was een kopbal van Dario Dumic die op slag van rust van de lijn werd gehaald.

Alsof de avond nog niet erg genoeg was voor Utrecht pakte de ploeg vlak na rust een rode kaart. Met al geel op zak kreeg Utrecht-captain Willem Janssen zijn tweede gele prent en mocht vertrekken. Toch kwamen de bezoekers nog tot scoren. Gyrano Kerk, die inviel voor Lukas Görtler, schoot op fraaie wijze raak: 2-1. Met tien man was Utrecht nog dicht bij de gelijkmaker. Zo zag Sander van de Streek zijn inzet naast gaan. Voor VVV was het in de slotfase nog wel een keer raak. Nadat een kopbal van Thy tegen de paal vloog, profiteerde verdediger Moreno Rutten: 3-1.

Willem Janssen pakte twee keer een gele kaart tegen VVV-Venlo en mocht kort na rust douchen.

Heracles Almelo - Hoek 3-1
Even leek Hoek kans te maken op een stunt tegen Heracles. De amateurs bereikten de tweede ronde van het bekertoernooi door een opnieuw genomen strafschoppenreeks te winnen van FC Lisse. Het duurde even voordat Heracles op gang kwam, maar bij rust stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Kristoffer Peterson opende de score en vlak voor het einde van de eerste helft zorgde Jamiro Monteiro op aangeven van Peter van Ooijen voor de tweede Almelose treffer.

Hoek bracht na rust de spanning weer terug door de aansluitingstreffer te maken. Niek van Sprundel was scherp na een slordige pass van de kant van Heracles en rondde af: 2-1. De thuisploeg kreeg voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar vooral spits Vincent Vermeij miste scherpte. Hij schoot twee keer naast en keeper Jordi de Jonghe lag eenmaal in de weg. Uiteindelijk gooide Peterson met zijn tweede goal van de avond de wedstrijd in het slot.