Zege in penaltysaga maakt ellenlange reis voor Hoek meer dan goed

Reacties

Hoek heeft zich woensdagavond ten koste van FC Lisse geplaatst voor de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi. De hoofdklasser was de betere in de penaltyserie die na lang gesteggel moest worden overgenomen. Hoek wacht nu een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo.

Zege in penaltysaga maakt ellenlange reis voor Hoek meer dan goed

Zowel Lisse als Hoek miste een van de vijf eerste strafschoppen. Uiteindelijk stopte Hoek-doelman Jordi de Jonghe de zevende penalty van Lisse. Regilio Vandepitte schoot de zevende van Hoek wel raak. De Zeeuwse ploeg moest tweehonderd kilometer reizen voor enkel de strafschoppenserie.

Op 20 september namen Lisse en Hoek het tegen elkaar op in de eerste ronde van het bekertoernooi. Aangezien er na negentig minuten plus verlenging geen winnaar kwam (2-2), waren beide ploeg veroordeeld tot een strafschoppenreeks. Arbiter Marc Nagtegaal liet die penalty's volgens het ABBA-principe nemen, maar dat bleek in strijd met de reglementen van de KNVB. Allard Lindhout leidde woensdag de tweede editie van de strafschoppenreeks.

De voetbalbond besloot na een onderzoek dat de penaltyserie opnieuw genomen moet worden. Lisse, dat de strafschoppenreeks met 5-4 won van Hoek, ging daar tegen in beroep. De KNVB werd in het gelijk gesteld en dus moest de strafschoppenreeks opnieuw.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.