VVV houdt op karakter Emmen van eerste thuiszege af

VVV-Venlo is vrijdag na het gelijkspel op bezoek bij FC Emmen als morele winnaar uit de strijd gekomen. De Limburgers speelden meer dan de helft van de wedstrijd met tien man.

FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Na negen wedstrijden in de Eredivisie bezette een trots VVV de vijfde plaats in de Eredivisie, nog boven clubs als AZ, Vitesse en FC Utrecht. Emmen is niet geweldig begonnen aan het seizoen, maar staat wel boven de degradatiestreep.

Gezien de stand was het geen verrassing dat de uitclub op voorsprong kwam. Patrick Joosten verlengde een voorzet met het hoofd en Peniel Mlapa werkte daarna binnen in de vijftiende minuut. Het leek een makkelijke avond te worden voor de Limburgers, maar enkele minuten na de openingstreffer ging het mis.

Roel Janssen keek naar de bal om deze te onderscheppen, maar raakte tijdens deze actie tegenstander Alexander Bannink onbewust op een zeer gevoelige plek. De VAR en scheidsrechter Rob Dieperink besloten na overleg en het bekijken van de beelden om rood uit te delen aan de verdediger van VVV.

De club op voorsprong moest zodoende verder met tien man, waarna Emmen bloed rook. Vlak voor rust was Jafar Arias erg dicht bij de gelijkmaker, maar de spits kopte op de lat. Enkele minuten na rust leek de 1-1 wel te vallen, maar de arbitrage constateerde terecht dat doelpuntenmaker Reuven Niemeijer buitenspel stond op het moment dat er geschoten werd. De huurling benutte de rebound, maar zijn feestje ging dus niet door.

VVV-trainer Maurice Steijn voelde de bui al hangen en bracht met Peter van Ooijen een extra middenvelder in om de controle in de wedstrijd terug te pakken, maar dat plan mislukte. In de 65ste minuut draaide verdediger Stef Gronsveld zich mooi vrij in de zestien en schoot hij raak.

De eerste thuiswinst van Emmen in de Eredivisie lonkte en de formatie uit Drenthe kwam ook heel dicht bij dat resultaat. Invaller Luciano Slagveer verschalkte keeper Lars Unnerstall bijna vanuit de draai en Arias kopte naast uit kansrijke positie.

De druk op de defensie van VVV bleef groot, maar de bezoekende club hield stand in Drenthe. Zodoende mag VVV zich de morele winnaar noemen van het duel met Emmen. De promovendus had zich een goede dienst kunnen bewijzen door de drie punten te pakken tegen een verzwakt VVV, maar slaagde daar niet in.

In aanloop naar het duel werd op VI PRO al uitgebreid stilgestaan bij de goede prestaties van VVV dit seizoen.