VVV logenstraft alle sombere voorspellingen

Reacties

'En nu de analyse van de trainer van de nummer vijf van de Eredivisie.' De perschef van VVV-Venlo gaf met gepaste trots het woord aan Maurice Steijn na de 2-0 overwinning op ADO Den Haag van zondag. De Venlonaren logenstraffen vooralsnog alle voorspellingen over een zwaar seizoen en staan nu zelfs op een plaats die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play-offs.

VVV logenstraft alle sombere voorspellingen

Steijn heeft in Noord-Limburg opnieuw een elftal gesmeed waarvan het geheel meer is dan de som der delen. De doelcijfers 10-9 na negen wedstrijden getuigen van een uitgekiend en effectief speelplan. De verdediging van VVV mag dan grotendeels bestaan uit spelers die tot twee seizoenen geleden vooral vlieguren hadden gemaakt in de Eerste Divisie; in deze organisatie draaien Moreno Rutten, Jerold Promes, Nils Röseler en Roel Janssen opnieuw moeiteloos mee op Eredivisie-niveau.

En zo bouwt Steijn gestaag verder op het afgelopen seizoen, waar menigeen verwachtte dat de Noord-Limburgers na het vertrek van Vito van Crooij en Clint Leemans in een gevecht tegen degradatie zouden belanden. De door doelman Lars Unnerstall geleide defensie is de basis onder dit VVV, maar ook de middenvelders beginnen zich steeds meer te onderscheiden.

Aanvoerder Danny Post behoort dit seizoen wekelijks tot de uitblinkers, naast hem manifesteert Tino-Sven Susic zich steeds meer als een van de verrassendste nieuwkomers in de Eredivisie. Hij is technisch vaardig en heeft een neusje voor de goal, maar werd door Steijn zondag geprezen om zijn teamspirit. De 26-jarige Bosniër stond in de eerste minuut van de wedstrijd namelijk vrijwillig een penalty af aan spits Peniel Mlapa, omdat die laatste voor zijn zelfvertrouwen wel een goal kon gebruiken. 'Dat vond ik een prachtig gebaar van Tino', aldus Steijn.

Met de uitwedstrijd tegen FC Emmen (vrijdag) voor de boeg liggen er voor VVV kansen zijn plek in de subtop nog even vast te houden. Supporters in De Koel zongen in de slotfase van het duel met ADO zelfs al over een Europees avontuur. 'Wellicht bedoelden ze een vakantie', grapt Steijn. 'Die vijfde plaats is natuurlijk heel mooi, maar we moeten nu genieten van het moment.'

Samenvatting VVV-Venlo - ADO Den Haag
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.