Oerdegelijk VVV legt ADO lam en rukt op richting subtop

Reacties

VVV-Venlo heeft zondagmiddag in eigen stadion een zege geboekt op ADO Den Haag. Zo rukt de ploeg van coach Maurice Steijn, die zijn oude werkgever trof, op richting de subtop.

Oerdegelijk VVV legt ADO lam en rukt op richting subtop
VVV-Venlo
VVV-Venlo
2 - 0
ADO Den Haag
ADO Den Haag

Lang hoefden de fans in Venlo niet te wachten totdat het duel ontbrandde, want al na een halve minuut kreeg de thuisploeg een strafschop. Peniel Mlapa ging af op doelman Indy Groothuizen en omspeelde hem. Volgens arbiter Erwin Blank stopte de Jong Oranje-doelman hem op onreglementaire wijze, waarna Mlapa zelf vanaf de stip het vonnis voltrok: 1-0.

Vervolgens was er sprake van een gezapige eerste helft. VVV toonde zich wederom niet bepaald een spektakelploeg, maar liet tegelijkertijd zien oerdegelijk te zijn. In het eerste half uur werd niets weggeven en daarna moest ADO het doen met een schotje van Tomás Necid en een kopbal van Lex Immers in de 35ste minuut. Dat die laatste mogelijkheid de eerste poging was van ADO die tussen de palen ging, was tekenend voor de onmacht van de Hagenaars.

De grootste kans van het eerste bedrijf was voor Patrick Joosten. Hij mocht in de slotminuut met de bal aan de voet oprukken richting de ADO-goal, waarna zijn schot via de binnenkant van de paal uit het doel bleef.

Ook na de onderbreking kon ADO nauwelijks een vuist maken. Een slap schot van Sheraldo Becker was een simpele prooi voor VVV-doelman Lars Unnerstall. Omdat Aaron Meijers een inzet van Roel Janssen van de lijn haalde en Groothuizen een antwoord had op een tegendraads schot van Johnatan Opoku bleef het lang bij 1-0. Diezelfde Opoku had even daarvoor nog gehoopt dat zijn tegenstander Shaquille Pinas met rood van het veld gestuurd zou worden, maar de arbitrage (Blank en de VAR) hielden het bij geel voor zijn overtreding en oordeelden dat Opoku dus niet doorgebroken was. De nekslag werd vlak voor tijd uitgedeeld door Jay-Roy Grot die na een scrimmage vol grote Venlose kansen wél de trekker overhaalde: 2-0.

Door de zege staat VVV, dat onder Steijn dus net als vorig seizoen weer prima presteert in de Eredivisie, op veertien punten uit negen duels. Bovendien is ADO nu op drie punten afstand gezet.

'Steijn heeft opnieuw een heel goede ploeg gesmeed bij VVV'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2018/2019

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
2
4
119-32
+87
86
2
PSV
34
26
5
3
98-26
+72
83
3
Feyenoord
34
20
5
9
75-41
+34
65
4
AZ
34
17
7
10
64-43
+21
58
5
Vitesse
34
14
11
9
70-51
+19
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.