VVV haalt na tip Unnerstall ervaren back Schmitz binnen

Reacties

VVV-Venlo heeft daags na de komst van Guus Hupperts de tweede nieuwkomer voor volgend seizoen binnengehaald. Lukas Schmitz komt in de zomer transfervrij over van het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

VVV haalt na tip Unnerstall ervaren back Schmitz binnen
© Pro Shots

De 31-jarige Schmitz is een linksback die een schat aan ervaring met zich meebrengt. De Duitser speelde in eigen land bij Werder Bremen, Schalke 04 en Fortuna Düsseldorf en kwam bij die eerste twee ploegen uit in de Bundesliga. Bovendien speelde hij met Schalke Champions League-voetbal.

Schmitz vertrok in 2018 naar Oostenrijk en gaat na twee seizoenen bij Wolfsberger, waarmee hij dit seizoen nog zes Europa League-wedstrijden speelde, naar Nederland. Bij VVV tekent hij een contract voor twee seizoenen met een optie voor één extra seizoen.

VVV kwam Schmitz op het spoor na een tip van Lars Unnerstall. De keeper van PSV speelde eerder in Venlo en was bij Fortuna Düsseldorf ploeggenoot van Schmitz. 'We hebben Lukas een tijd gevolgd', zegt technisch manager Stan Valckx. 'Hij is een verdediger die makkelijk voetbalt, met drive naar voren. Hij kan als linkervleugelverdediger uit de voeten, maar ook als verdedigende middenvelder. Lukas heeft enorm veel ervaring opgedaan in de Duitse én Oostenrijkse Bundesliga en in de Europese clubcompetities waarin hij uitkwam en kan met die bagage extra sturing bieden in de verdedigende linies.'

'Toen ik gebeld werd door Stan heb ik even geïnformeerd bij een aantal oud-ploeggenoten en trainers naar de club', zegt Schmitz. 'Daar kwamen zeer lovende berichten uit. De club was daarnaast zeer doortastend. Ik heb de Nederlandse Eredivisie altijd met veel belangstelling gevolgd. Er wordt aanvallend en leuk voetbal gespeeld. Dat ligt mij wel. Maar het belang van het verdedigende aspect mag daarbij zeker niet uit het oog worden verloren. Dat is dan ook één van mijn belangrijkste taken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.