VVV geniet van nieuwe Feyenoord-tik

Trainer Maurice Steijn was na afloop van de zege op Feyenoord (1-0) erg te spreken over het spel van zijn ploeg VVV-Venlo. 'Het was echt een hele mooie wedstrijd.'

De Venlonaren en de Rotterdammers maakten er een aantrekkelijk duel van, dat pas in de laatste minuten beslist werd. Uitgerekend oud-Feyenoorder Romeo Castelen brak door en werd op het randje van het zestienmetergebied neergehaald door Renato Tapia. Clint Leemans benutte de toegekende strafschop en schoot zo VVV naar de drie punten.

Steijn was content met de winstpartij. 'De eerste helft speelden we prima en de wedstrijd ging gelijk op. In de tweede helft moesten we wat meer tegenhouden maar waren we wel gevaarlijk via de counter. Uiteindelijk levert zo'n uitval ook een strafschop en een doelpunt op', verwees de oefenmeester tegenover FOX Sports naar de enige treffer van het duel.

De Limburgers pakten dit seizoen vier punten tegen de regerend landskampioen, aangezien het in het uitduel op de valreep de 1-1 maakten. 'Alles viel onze kant op vandaag. Ik vind deze zege echt heel mooi omdat het gewoon een goede wedstrijd was. Het punt in De Kuip hebben we gestolen, dat was één kans en direct een doelpunt. Maar dit was echt een hele mooie wedstrijd, we hebben ons fantastisch kunnen weren. Ik ben supertrots op de mannen', aldus Steijn.

Castelen
Castelen was als invaller hoofdverantwoordelijk voor de zege, maar sprak enkel over het teambelang. 'Ik vond dat we sterk begonnen en we deden het voetballend erg goed. Zo hebben we het Feyenoord erg moeilijk gemaakt en konden ze niet in hun spelletje komen. Je moet altijd voor de drie punten gaan en vandaag valt het kwartje dan de goede kant op. Iedereen was blij en ik natuurlijk ook, want ik ben een liefhebber', besloot de aanvaller.