VVV en Willem II stevenen af op beslissingsduel

Reacties

De strijd om de derde periodetitel in de Eerste Divisie kan uitdraaien op een zinderende ontknoping. Indien Willem II en VVV-Venlo exact gelijk bovenaan eindigen, wordt er een beslissingswedstrijd ingelast.

VVV en Willem II stevenen af op beslissingsduel

Dat scenario is met nog één duel in de derde periode te spelen niet ondenkbaar. Willem II voert de periodestand namelijk aan met achttien punten uit acht duels en 11-6 als doelcijfers. Ook VVV heeft achttien punten uit acht wedstrijden, maar heeft iets mindere doelcijfers (11-7). Willem II reist vrijdag af naar MVV Maastricht, terwijl VVV dan Jong FC Twente ontvangt.

Indien VVV bijvoorbeeld met 2-0 wint en Willem II met 2-1, eindigen beide ploegen exact gelijk eerste met 21 punten en een doelsaldo van 13-7. Er wordt dan een beslissingswedstrijd gespeeld om de winnaar van de periode te bepalen. Deze wordt op neutraal terrein afgewerkt.

Ook in het seizoen 1991/92 was er een beslissingswedstrijd nodig om de winnaar van een periode te bepalen. RBC en FC Eindhoven speelden toen tegen elkaar in het stadion van Willem II. Eindhoven won het duel met 2-0. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.