Willem II stijgt naar tweede plaats door zege in derby

Willem II heeft de hoop op directe promotie levend gehouden. In de Brabantse derby bij FC Den Bosch werd een 1-0 overwinning geboekt.

Lange tijd hielden Den Bosch en Willem II elkaar in evenwicht, maar negen minuten voor tijd konden de bezoekers toch de beslissing forceren. Stijn Wuytens schoot een vrije trap binnen en die klap kwam Den Bosch niet meer te boven. Charlton Vicento maakte achttien minuten voor tijd als invaller zijn debuut voor Willem II.

De Tilburgers lopen door de overwinning drie punten in op koploper FC Dordrecht, waardoor de achterstand verkleind is tot vier punten. Bovendien klimt Willem II naar de tweede plaats in de Jupiler League. Den Bosch staat negende. In de periodestand staat Den Bosch tweede, op twee punten achterstand van VVV-Venlo.