Willem II houdt aansluiting met koploper Dordrecht

Reacties

Nadat FC Eindhoven en Sparta Rotterdam koploper FC Dordrecht de kans gaven om uit te lopen, is achtervolger Willem II er wel in geslaagd aansluiting te houden. De Tilburgers moesten diep gaan, maar wonnen met 3-2 van hekkensluiter Achilles '29.

Willem II houdt aansluiting met koploper Dordrecht

Willem II moest winnen om in het spoor van koploper FC Dordrecht te blijven. Dordt won vrijdag met 1-6 bij FC Emmen en vergrootte het gat met de achtervolger uit Tilburg tot zeven punten. Om het gat terug te brengen naar vier punten moest gewonnen worden van hekkensluiter Achilles ’29.

AZ-huurling Jonas Heymans bezorgde de thuisploeg een goede start door al snel de 1-0 binnen te koppen. Frank Hol bracht de hekkensluiter op 1-1, maar Willem II kwam nog binnen het kwartier wederom op voorsprong. Terell Ondaan (foto) schoot van grote afstand de 2-1 binnen. Ruud Boymans kreeg vervolgens een grote kans op aangeven van Ali Messaoud, maar hij miste.

Dat leek Willem II duur te komen staan. Remon van Bochoven bracht de hekkensluiter op gelijke hoogte met een fraai hakje. Pas een kwartier voor tijd kwamen de Tilburgers weer op voorsprong. Uit een voorzet van Heymans kopte Ondaan raak: 3-2. Ondanks grote kansen voor de bezoekers in de slotfase, bleef het daarbij.

Door de overwinning blijft het gat met Dordrecht vier punten. Het verschil tussen Willlem II en achtervolgers FC Eindhoven en Sparta bedraagt nu respectievelijk vijf en acht punten. VVV-Venlo staat daar nog tussen met vier punten minder dan de Tilburgers, maar nog wel een wedstrijd te goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.