VVV en NAC: duel tussen de ploegen met het minste balbezit

In de aanloop naar elke wedstrijddag in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Kijk hier vooruit op het laatste duel van zaterdagavond.

VVV-Venlo - NAC Breda

Aftrap:20.45 uur
Scheidsrechter:Jochem Kamphuis
Punten VVV-Venlo in laatste 5 duels4
Punten NAC Breda in laatste 5 duels4

Actueel

• Na de uitstekende seizoenstart is VVV-Venlo een beetje weggevallen. Door een reeks van drie Eredivisie-nederlagen stonden de Limburgers bij aanvang van dit weekeinde in het rechterrijtje. NAC Breda maakte vorige week bij FC Utrecht (2-2) juist een einde aan een serie van drie verliesbeurten, maar bezet nog wel de zeventiende plaats.

• In het klassement dat gaat over de nauwkeurigheid van passes bezet VVV-Venlo de laatste plaats met een succespercentage van 70,8. Ook als we alleen kijken naar de passes op de helft van de tegenstander draagt de promovendus de rode lantaarn.

• NAC Breda veroverde deze Eredivisie-jaargang acht punten en dat gebeurde in vier wedstrijden (twee gelijke spelen en twee zeges). Opmerkelijk is dat de Brabanders in al die duels ten minste twee keer tot scoren kwamen.

• VVV-Venlo is weer eens toe aan een positief resultaat in eigen huis. De laatste vier thuiswedstrijden leverden slechts één punt op, al troffen de Limburgers in die periode wel Ajax en PSV.

• De confrontatie tussen VVV-Venlo en NAC Breda is er één tussen de ploegen die helemaal onderaan staan in het klassement van meeste balbezit. De Limburgers komen tot gemiddeld 43,1 procent balbezit, wat nog iets meer is dan NAC Breda (42,8 procent).

• NAC Breda incasseerde dit Eredivisie-seizoen al vijf goals uit cornersituaties, meer dan elk ander team. Afgelopen week ging het ook tegen FC Utrecht mis bij een hoekschop.

Samenvattingen vorige Eredivisie-wedstrijd

Samenvatting: Heracles Almelo - VVV-Venlo
Samenvatting: FC Utrecht - NAC Breda

Historie

NAC Breda jaagt in de zestiende editie van dit duel op zijn vijfde Eredivisie-zege. De thuisploeg staat nu al op vijf overwinningen en zes keer kende de confrontatie geen winnaar.

VVV-Venlo bleef in vijf van de laatste acht wedstrijden tegen NAC Breda droog staan. De Brabanders incasseerden in de laatste 230 minuten geen enkel doelpunt tegen de Limburgers.