Opgeluchte Sol: 'De steun was overweldigend en hartverwarmend'

Reacties

Willem II-spits Fran Sol is bijzonder opgelucht dat hij weer helemaal op de weg terug is na een zeer ingrijpende periode. Een tumor die bij hem eigenlijk per toeval werd ontdekt, bleek tegen de verwachtingen in goedaardig te zijn, waardoor Sol al snel weer terug kan keren bij de Tilburgers.

Opgeluchte Sol: 'De steun was overweldigend en hartverwarmend'

De Spanjaard moest vorige week onder het mes omdat er een tumor in zijn teelbal was ontdekt. Nadat die operatie succesvol was verlopen, werd afgelopen woensdag vervolgens bekend dat er geen verdere behandeling nodig was. Sol liet daarbij al kort weten dat hij eind volgende week hoopt weer aan te sluiten op het trainingsveld, op de clubsite van de Tilburgers heeft hij nu een verdere update gegeven. Zo vertelt hij openhartig over hoe hij zijn ziekte aan het licht kwam.

'Mijn vrouw en ik willen graag kinderen, maar helaas bleef een zwangerschap uit. We zijn hierdoor in het ziekenhuis beland en daar werd bij een standaardcontrole een vlek ontdekt', legt de clubtopscorer uit. 'Toen is alles in een stroomversnelling geraakt. Mijn ouders, zus en schoonmoeder zijn meteen overgekomen uit Spanje en ik heb samen met hen en mijn vrouw geprobeerd om deze periode zo rustig mogelijk door te komen en zoveel mogelijk vertrouwen te houden in een goede afloop. De steun die ik daarbij heb gekregen van alle supporters, spelers, mensen binnen de club, maar ook mensen buiten de club, was overweldigend en hartverwarmend.'

Ook is Sol helder over het feit dat de vooruitzichten een tijdje geleden niet geweldig waren. 'Alle onderzoeken wezen in de richting van een kwaadaardige tumor. In meer dan negentig procent van de gevallen blijkt dit na de operatie ook zo te zijn. Ik ben natuurlijk ontzettend blij dat ik bij de groep hoor waarbij er niets aan de hand is.' Sol moet de komende dagen nog rust houden, rondom de interlandperiode van volgende week hoopt hij zijn rentree op het trainingsveld te maken.

'De toekomst ziet er weer rooskleurig uit', aldus Sol. 'Ik ben net zo gezond als vóór de operatie. Ik voel me het lekkerst als ik kan voetballen en ik kan niet wachten om weer op het trainingsveld te staan. Ik laat dit hoofdstuk achter me en ga me samen met het team weer focussen op de competitie. Ik kan niet omschrijven hoe belangrijk de steun voor mij en mijn familie is geweest. Ik ben blij en trots dat ik onderdeel ben van de Willem II-familie.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.