Sterk Heracles profiteert optimaal van totale offday Unnerstall

Reacties

Heracles Almelo is VVV-Venlo gepasseerd op de Eredivisie-ranglijst door de Limburgers met 3-0 te kloppen. Brandley Kuwas en Kristoffer Peterson maakten het verschil, met de hulp van VVV-doelman Lars Unnerstall.

Sterk Heracles profiteert optimaal van totale offday Unnerstall

De promovendus was met vertrouwen naar het oosten afgereisd. Met name in uitwedstrijden deed VVV het tot nu toe uitstekend, met acht punten uit vier duels. Op het Almelose kunstgras was van die uitstekende uitvorm bijzonder weinig terug te zien.

Heracles had het betere van het spel en was via Kristoffer Peterson halverwege de eerste helft dicht bij de 1-0. De linksbuiten kopte uit een corner tegendraads richting de kruising en zijn poging werd van de lijn gehaald door Jerold Promes. In de 35ste minuut was er gelukkig voor Heracles niemand om Unnerstall uit de brand te helpen. Brandley Kuwas snelde op de linkerflank voorbij Moreno Rutten, die bijzonder weinig moeite deed om nog terug te komen in het persoonlijke duel. Kuwas stoomde door, richtte zijn blik nog even op het centrum en verraste de VVV-doelman vervolgens bijna vanaf de achterlijn met een schot in de korte hoek.

De 0-1 van Brandley Kuwas.
De 0-1 van Brandley Kuwas.

Heracles zette door en nam al snel meer afstand van VVV. Rutten liet zich ook bij de tweede goal verschalken, dit keer door Peterson. De Heracles-aanvaller ging buitenom en probeerde het vanuit een moeilijke hoek met een schuiver. Unnerstall had wel erg veel reactietijd nodig en was te laat met het sluiten van zijn benen, waar de bal doorheen ging: 1-1.

Het zat VVV offensief ook niet mee. In de hoop terug te komen in de wedstrijd startte de ploeg van Maurice Steijn na rust sterk. Lennart Thy nam de bal uit een voorzet van Torino Hunte direct op zijn slof en raakte met zijn volley vol de paal. Het was al de vijfde keer dit seizoen dat de Duitse spits het aluminium raakte, waarmee hij op dat vlak aan de leiding gaat in het huidige Eredivisie-seizoen. Overigens staat Thy na tien competitiewedstrijden voor VVV nog wel altijd op nul goals, in het bekertoernooi scoorde hij wel één keer.

VVV slaagde er niet in een vuist te maken en ging in de 69ste minuut definitief neer. Unnerstall verwerkte een afstandsschot van Kuwas slecht en Peterson werkte de bal binnen in de rebound. Daar bleef het bij in het Polman Stadion. Heracles is door de zege naar plek elf geklommen, terwijl VVV is gezakt naar de twaalfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.