Steijn woedend op arbitrage: 'Als dat geen rood is, weet ik het ook niet meer'

Coach van VVV-Venlo, Maurice Steijn, is niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Martin Pérez tijdens het duel met Heracles Almelo (3-0). In zijn ogen zat de arbiter er op drie cruciale momenten flink naast en zorgde dat er mede voor dat zijn ploeg met lege handen achterbleef in het Polman Stadion.

Al na zes minuten in de wedstrijd was er volgens Steijn sprake van een gigantische fout van Perez. Robin Pröpper vloog met gestrekt been in op VVV-speler Torino Hunte. ‘Als dat geen rood is, dan weet ik het ook niet’, zei de oefenmeester na afloop tegen de camera’s van FOX Sports. ‘En het is op een cruciaal moment. In de zesde minuut van de wedstrijd. Als je te weinig brengt zoals wij, is het nogal een verschil of je na zes minuten tegen tien man moet spelen. De scheidsrechter deed zijn werk niet, dat lijkt me duidelijk. Er waren ook nog twee strafschopmomenten.’

Bewussie
Bij Heracles Almelo waren ze vanzelfsprekend blij met het resultaat. ‘We hebben gepoogd het spel te maken en hebben goeie doelpunten gemaakt’, zei Heracles-coach John Stegeman na afloop. Hij had vooral goede woorden over voor zijn linksbuiten en uitblinker Brandley Kuwas. ‘Het is prettig dat de buitenspelers kunnen scoren. Al vond ik dat hij in het begin veel onnodig balverlies leed, maar uit het niets maakte hij een geweldige actie en goal. Daarna zat hij wel lekker in de wedstrijd.’

De maker van de 1-0 was zelf ook te spreken over de wedstrijd, waarin hij zelf op heerlijke wijze de 1-0 voor zijn rekening nam. Hij stoomde op langs de linkerflank om de bal vervolgens verrassend laag in de korte te schieten. ‘Ik loerde op een voorzet, maar de keeper stapte uit voor een teruggetrokken bal en dus dacht ik: ‘laat ik hem daar maar proberen’. Het was echt een bewussie.’