VVV al na zestien minuten klaar met Heerenveen

SC Heerenveen ging voor de vijfde keer op rij onderuit in een uitwedstrijd. Op bezoek bij VVV-Venlo was al na zestien minuten duidelijk dat de thuisclub drie punten mocht bijschrijven (3-1).

De bezoekers begonnen door schorsingen van Michel Breuer, Daryl Janmaat en Goran Popov met een gehavende defensie aan de wedstrijd en VVV profiteerde daar al snel van. In de elfde minuut opende Ferry de Regt van dichtbij de score, door een doorgekopte corner hard binnen te volleren.

Drie minuten later was het opnieuw raak en weer uit een hoekschop. Dit keer was het Gonzalo García die van dicht bij de 2-0 binnenwerkte na een inzet van Sandro Calabro. Dezelfde Calabro besliste weer twee minuten later het duel met een rake kopbal na een voorzet van Ruben Schaken.

Tien minuten voor rust verkleinde Gerald Sibon de achterstand door een strafschop te benutten, die werd toegekend na een overtreding op Viktor Elm. Maar de bezoekers kwamen in het restant van het duel niet meer dicht bij de 3-2. VVV kreeg nog enkele kansen op de 4-1, maar het bleef bij 3-1.

VVV komt door zijn vijfde overwinning van het seizoen op 24 punten uit 21 wedstrijden, waarmee de ploeg van trainer Jan van Dijk de tiende plaats bezet. Heerenveen heeft vier punten minder dan de club uit Venlo en bezet een teleurstellende dertiende plaats in de Eredivisie.