Frankrijk heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van het EK. De Belgische vrouwen moesten hun meerdere erkennen in Les Bleues.

Frankrijk
2 - 1
België
België

Frankrijk was met een overtuigende zege op Italië begonnen aan de jacht op de Europese titel. Tegen België ging het minder voortvarend. Na de snelle openingstreffer van Kadidiatou Diani zetten The Red Flames via Janice Cayman de gelijkmaker op het scorebord. Heel lang konden de Belgische dames niet genieten van de verrassende 1-1. Vijf minuten later had Griedge Mbock Bathy orde op zaken gesteld.

In de tweede helft slaagde Frankrijk er niet in meer afstand te nemen van België. Meer Franse treffers waren er op de nationale feestdag – Quatorze Juillet – niet te vieren. In de slotfase leek de bevrijdende 3-1 te vallen. Op advies van VAR werd Frankrijk een strafschop toegekend na hands voor invaller Amber Tysiak, die voor haar ongelukkige actie haar tweede gele kaart van de avond kreeg. Wendie Renard faalde vanaf elf meter én in de rebound. Desondanks was er reden voor een klein feestje. Door de overwinning is Frankrijk verzekerd van een plaats bij de laatste acht als groepswinnaar.

Italië
Italië
1 - 1
IJsland
IJsland

Italië heeft zich hersteld van de slechte start van het EK. Met het gelijkspel tegen IJsland werd de hoop op een vervolg in leven gehouden. De Squadra Azzurra moest daarbij wel snel in de achtervolging. Karólína Lea Vilhjálmsdóttir had IJsland al in de derde minuut voorsprong gezet. Na ruim een uur verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Ondanks kansen voor beide teams was de goal van Valentina Bergamaschi het laatste wapenfeit in het Academy Stadium in Manchester.