Vrouw in het spel, vreemde vrije trap en Roy Keane

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Vrouw in het spel, vreemde vrije trap en Roy Keane

Maxi Lopez weigerde voorafgaand aan het Serie A-duel de hand te schudden van zijn voormalige vriend en ploeggenoot Mauro Icardi. De Argentijnse aanvaller van Sampdoria is de streek van zijn landgenoot van Internazionale nog niet vergeten. Icardi en Lopez gingen in het verleden, met hun vrouwen, nog samen op vakantie. Maar nadat Icardi er vandoor ging met de (inmiddels) ex-vrouw van Lopez is dat verleden tijd. Tijdens de wedstrijd vertolkte Icardi met twee treffers een hoofdrol, terwijl Lopez een strafschop miste.

• Een directe vrije trap met z'n tweeën nemen is niet zo'n goed idee. Daar zijn Casadesus en Ruben Garcia, spelers van Levante, nu ook achter.

'Het duurde helaas wat langer dan verwacht, zodat ik de bus terug miste!'
• Dat zegt SC Heerenveen-aanvoerder Marten de Roon na afloop van het competitieduel met Go Ahead Eagles. De Roon moest een plasje inleveren bij de dopingcontrole, maar dat wilde niet echt vlotten. 'Ik heb wel tien flesjes water gedronken, maar het hielp niet direct', aldus De Roon.

'Viering was Arsenal onwaardig'
• Manchester United-icoon Roy Keane haalde hard uit tijdens een gesprek met ITV. Volgens de Ier was het uitgebreide feestje dat Arsenal vierde totaal ongepast. Ze wonnen namelijk van tweededivisionist Wigan Athletic.

'Veel mensen in dit wereldje kunnen Mourinho niet uitstaan, maar voor mij geldt juist het tegenovergestelde. Mourinho staat weliswaar niet garant voor mooi voetbal, maar hij maakt van zijn spelers wel winnaars. En niemand kan dat beter dan hij.'
Feyenoord-trainer Ronald Koeman is volgens het niet altijd even betrouwbare The Sunday Mirror lovend over Chelsea-manager José Mourinho, met wie hij als assistent van Louis van Gaal nog samenwerkte bij Barcelona (foto).

'Als Chelsea kampioen wordt, zou dat heel teleurstellend zijn. Voor het voetbal, voor de fans, voor iedereen. Ik vind dat attractief voetbal moet worden beloond.'
In tegenstelling tot Ronald Koeman is Manuel Pellegrini géén fan van het Chelsea van José Mourinho. De Chileense manager van Chelsea's titelconcurrent Manchester City vindt dat de Londenaren te weinig scoren en te defensief spelen om kampioen te worden. (Sky Sports)

De geruchtenmolen in Engeland rond Louis van Gaal komt nu echt op gang. Zaterdag verschenen al berichten dat Manchester United gesprekken zou hebben gehad met de bondscoach van het Nederlands elftal, hetgeen in Engelse media alweer is ontkend door een woordvoerder van The Red Devils. Zondag meldt The Sunday People dat Van Gaal ook interesse zou hebben in de klus bij Arsenal, mocht Arsène Wenger daar na achttien jaar vertrekken. Markant genoeg is Arsenals aartsrivaal Tottenham Hotspur nog altijd de belangrijkste kandidaat om Van Gaal aan te trekken als vervanger van Tim Sherwood.

'Het is niet zomaar iets, nog een jaartje Eredivisie. Dat is prachtig! Een echte team- en clubprestatie. Na een paar bacootjes gaan de voetjes wel van de vloer!'
SC Cambuur-spits Martijn Barto had zaterdag als gelegenheidsmiddenvelder met twee treffers een belangrijke bijdrage aan de 4-3 zege op Vitesse en vertelde zaterdagavond dat flink te zullen gaan vieren(FOX Sports).

Glasgow Rangers was ooit een roemruchte club, maar komt na het faillissement uit in de Schotse League One. Zaterdag kon het zich wél plaatsen voor de finale van het FA Cup-toernooi, maar door uitgerekend toedoen van Nadir Çiftçi plaatste Dundee United zich voor de eindstrijd. Daarbij kreeg de voormalige spits van ADO Den Haag en NAC Breda wel de nodige hulp van Steve Simonsen, de doelman van de Rangers. Bekijk hier de beelden.

Wil je meer zien? Bekijk dan eens ons beeldarchief.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.