Vroege goal en rode kaart komen Jong Oranje duur te staan

Jong Oranje heeft maandagmiddag met 0-1 verloren van Jong Oostenrijk. De ploeg van bondscoach Art Langeler eindigde het vriendschappelijk duel bovendien met tien man.

Het ging al in de derde minuut mis voor Jong Oranje. Marko Kvasina, speler van Austria Wien, passeerde doelman Yanick van Osch. Dat doelpunt kwamen de Nederlandse talenten niet meer te boven.

In de tweede helft werd het alleen nog maar moeilijker toen Oussama Idrissi in de 57ste minuut met een directe rode kaart van het veld gestuurd werd. Jong Oranje slaagde er dan ook niet in om de achterstand nog weg te poetsen.

Langeler
Langeler reageerde na afloop teleurgesteld. 'We begonnen ongelukkig, maar kregen gaandeweg de wedstrijd meer grip. Dat leidde in de tweede helft tot meer gevaar en kansen. Maar dan valt die rode kaart, en wordt het lastiger om met een man minder de gelijkmaker te maken. In de laatste fase van de wedstrijd hadden we daar nog wel kansen toe, maar helaas ging de bal er niet in. Dat is balen.'

Eerder won Jong Oranje wel van Jong Finland. Langeler kijkt tevreden terug op de duels die in Spanje werden gespeeld. 'Het was een goede start van de aankomende kwalificatiecyclus. De groep heeft een goede spirit getoond en we hebben hier afspraken gemaakt over hoe we het willen zien bij Jong Oranje. Deze nederlaag maakt onderdeel uit van het proces. Hier trekken we lering uit.'