Friezen helpen Jong Oranje aan zege op Spaanse bodem

Reacties

Jong Oranje heeft vrijdag het oefenduel met de Finse beloftes gewonnen. In Murcia maakten de SC Heerenveen-spelers het verschil (2-0).

Friezen helpen Jong Oranje aan zege op Spaanse bodem

Voor Art Langeler was het zijn eerste wedstrijd op de bank bij Jong Oranje sinds zijn permanente aanstelling in februari. De opvolger van Fred Grim had vier PSV'ers opgenomen in zijn basisploeg tegen Jong Finland. Steven Bergwijn, Bart Ramselaar, Damian van Bruggen en Sam Lammers kwamen aan de aftrap, waar van de vier opgeroepen Ajacieden alleen Frenkie de Jong aan het oefenduel begon.

Het waren echter de spelers van SC Heerenveen die in de tweede helft het verschil maakten. Jerry St. Juste brak kort na rust de ban en zijn voorbeeld werd gevolgd door zijn clubgenoot Pelle van Amersfoort, die de wedstrijd tegen Jong Finland besliste.

Langeler kan maandag zijn spelers in Spanje tijdens het oefenduel met de Oostenrijkse beloftes opnieuw aan het werk kan zien.

Nieuw team
De bondscoach toonde zich na afloop een tevreden man. 'De hele wedstrijd waren we de betere ploeg. We hadden meer kunnen scoren. Gelukkig maakten de jongens uit Heerenveen in de tweede helft de doelpunten', aldus Langeler. 'We zijn gestart met een nieuw team, en veel jongens hebben nog niet samen gespeeld. Dat is op het begin wennen. Maar ik ben tevreden over hoe het team vandaag heeft gespeeld.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.