Vrijspraak Blatter en Platini: 'Ik ben niet altijd onschuldig, maar nu wel'

Reacties

Sepp Blatter en Michel Platini zijn door een Zwitserse rechtbank vrijgesproken. De voormalig voorzitters van respectievelijk de FIFA en UEFA werden verdacht van corruptie, maar de rechter acht die aantijging niet bewezen. Eerder eiste het Openbaar Ministerie een voorwaardelijke celstraf van twintig maanden tegen het tweetal.

Vrijspraak Blatter en Platini: 'Ik ben niet altijd onschuldig, maar nu wel'
© Pro Shots

Vrijdagochtend volhardde Blatter al in zijn onschuld toen hij arriveerde bij de rechtszaal in Bellinzona. 'Ik ben in mijn leven niet onschuldig, maar in deze zaak wel', verzekerde hij. Platini richtte zich na de vrijspraak op de personen die de rechtszaak in gang zetten. 'Er zijn daders die niet in de rechtszaal zijn verschenen. Ze kunnen erop rekenen dat we elkaar nog zullen tegenkomen', dreigde de Fransman.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik geef niet op. Ik ga tot het uiterste om de waarheid boven tafel te krijgen', voegde Platini toe. De voormalig UEFA-baas is blij om 'zeven jaar van leugens en manipulatie' achter zich te kunnen laten. 'De waarheid is tijdens dit proces aan het licht gekomen. Ik heb altijd tegen het onrecht gestreden. Het was heel zwaar om eerst als voetballegende te worden gezien en vervolgens als de duivel, helemaal op zo'n volledig oneerlijke manier.'

De zaak draaide om een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro die Platini ontving van de FIFA. Die betaling resulteerde al in een schorsing voor beide voetbalbobo's. Platini kreeg het bedrag in 2011 overgemaakt door de FIFA voor werkzaamheden die hij in de periode tussen 1999 en 2002 zou hebben verricht. De aanklager van het Zwitserse OM vond dat Platini en Blatter de FIFA hebben opgelicht met de transactie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.