Vreven persoonlijk rond met Kaiserslautern

Stijn Vreven speelt volgend seizoen zo goed als zeker bij 1. FC Kaiserslautern. De Belgische rechtsback van FC Utrecht heeft zelf al een akkoord bereikt over een driejarige verbintenis met de Duitse club van coach Erik Gerets. De clubs praten nog over de transfersom die Kaiserslautern moet betalen voor Vreven.

Vreven persoonlijk rond met Kaiserslautern

Die onderhandelingen zullen niet stuklopen. Vreven kan rekenen op de medewerking van FC Utrecht omdat de club heeft verzuimd zijn tekengeld van 250.000 euro in het pensioenfonds te stoppen. Vreven is bereid af te zien van stappen als Utrecht zich coulant opstelt in de onderhandelingen met Kaiserslautern.

Niet alleen Kaiserslautern zit achter de 29-jarige terriër aan. Portsmouth, dat volgend seizoen in het Engelse Premiership speelt, toonde ook al meerdere keren belangstelling voor de vleugelverdediger. Bij Kaiserslautern, dat in de bekerfinale staat tegen landskampioen Bayern München, is Vreven echter verzekerd van Europees voetbal.

Vreven legde in het AD uit waarom hij voor Kaiserslautern heeft gekozen. 'Gerets is altijd mijn grote voorbeeld gweest. In drie gesprekken waren we er helemaal uit. Ik had ook nog andere opties, maar de toekomstige samenwerking met Gerets gaf bij mij de doorslag. Qua karakter lijken we erg op elkaar', aldus Vreven.

Bekijk hier al onze video's