Vreven na weggeven 2-0 voorsprong: 'Hoort bij jonge groep'

Reacties

Lang leek promovendus NAC Breda de eerste driepunter sinds de terugkeer in de Eredivisie te pakken, maar tegen Sparta ging het in de slotfase mis. Trainer Stijn Vreven beseft dat dit soort dingen horen bij het werken met een jonge spelersgroep.

Vreven na weggeven 2-0 voorsprong: 'Hoort bij jonge groep'

Tegen PSV (1-4 verlies) stuurde de Belg de jongste basisploeg in de historie van NAC Breda (gemiddeld 21 jaar en 219 dagen) het veld in, tegen Sparta verschenen dezelfde spelers aan de aftrap. Lang stonden de jonkies op winst, maar via Sparta-talent Ragnar Ache werd het alsnog 2-2.

'Dit hoort bij een jonge groep. We kunnen heel aardig voetballen en als we het resultaat ruiken gaat het als een tierelier', beaamt Vreven na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. 'Als er iets negatiefs gebeurt in de wedstrijd, dan kunnen we daar moeilijk mee omgaan. Dat heeft te maken met ervaring. We gaan hopelijk leren van deze fouten, zodat we in de toekomst dit soort wedstrijden wel over de streep kunnen trekken.'

Vreven baalt vooral van het feit dat de tegendoelpunten makkelijk werden weggegeven. 'In de zone van de waarheid verdedigen we niet mannelijk. Dat is pijnlijk, want het waren geen uitgespeelde kansen. Sparta speelde heel opportunistisch. Dat is hun goed recht, maar dan is het zonde als je op deze manier punten verliest. Dan voelt dit gelijkspel aan als verliezen.'

NAC Breda kan in de interlandperiode toewerken naar de vierde wedstrijd van het Eredivisie-seizoen. De Brabanders reizen op 10 september af naar Alkmaar voor een duel met AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.