Vreven deelt dikke pluim uit aan doorslaggevend NAC-publiek

Reacties

NAC Breda-trainer Stijn Vreven zag zijn ploeg zaterdagavond weer eens drie punten pakken. De Brabanders wonnen in eigen huis knap van FC Utrecht en de Belgische oefenmeester had na afloop lovende woorden over voor het Bredase publiek. Zij zijn wat Vreven betreft cruciaal in de strijd tegen degradatie, die NAC in zijn ogen gaat winnen.

Vreven deelt dikke pluim uit aan doorslaggevend NAC-publiek

Zijn ploeg won met 3-1 en dat was terecht, vond Vreven tegenover FOX Sports. 'Ik ben superblij en trots op het elftal. We hebben gekregen wat we al weken verdienden. Vandaag vielen alle puzzelstukje in elkaar, niemand kan iets afdingen op deze overwinning.' Opmerkelijk moment was het gedrag van Vreven na de 2-0 van Thierry Ambrose. De trainer leek zich op een nogal boze manier te richten tot (een deel van) het thuispubliek.

Na afloop stelde Vreven dat er niet veel aan de hand was. 'In de emoties doe je wel eens iets, dat is geen enkel probleem. We winnen met z'n allen en we verliezen met z'n allen', leek hij op te roepen tot steun van zijn eigen fans, al stelde hij direct dat er daaraan geen gebrek is bij NAC. 'Wij gaan ons dit seizoen redden, mede door onze supporters. Zij zijn onze troef, en dat zeg ik niet om politiek correct te doen. Dat was vorig jaar al zo met de promotie, dat is dit jaar weer het geval. Wij hebben een jonge ploeg die vol in ontwikkeling is, als we nog een beetje volwassener worden dan gaan de resultaten nog makkelijker komen, maar ons publiek gaat ons er zeker doorheen trekken.'

Dat geldt eveneens voor linksback Angeliño, de kleine Spanjaard was zaterdag wederom de uitblinker. 'Hij is een topspeler hè, iedereen ziet dat', aldus Vreven. 'Hij brengt extra kwaliteit, mooi ook voor iedereen die ooit kritiek heeft gehad op onze samenwerking met Manchester City. Deze spelers hebben een ongelooflijke meerwaarde. Niet alleen Angeliño, maar ook Ambrose en Manu García. Ik ben sowieso blij met de ontwikkeling van de hele ploeg, nu kan ik dat een keer zeggen omdat we ook een goed resultaat hebben', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.