Vreven accepteert drie duels schorsing na woede-uitbarsting

Reacties

Stijn Vreven mag bij de komende drie wedstrijden van NAC Breda niet op de bank zitten. De coach heeft een flinke schorsing gekregen, na zijn uitsluiting bij de thuiswedstrijd tegen Feyenoord.

Vreven accepteert drie duels schorsing na woede-uitbarsting

Vreven werd afgelopen zaterdag al vroeg in het duel naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Bas Nijhuis, nadat hij tekeer was gegaan na een beslissing van de arbiter. Het was al de derde keer dat Vreven dit seizoen werd weggestuurd bij een competitiewedstrijd van NAC.

De tuchtcommissie van de KNVB kwam mede daarom met een fiks schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan nul voorwaardelijk. NAC meldt op de officiële website dat Vreven het voorstel direct heeft geaccepteerd. Dit betekent dat hij zijn team niet mag leiden in de competitiewedstrijden tegen ADO Den Haag (uit), Roda JC Kerkrade (thuis) en PSV (uit).

Vreven trekt het boetekleed aan: 'Ondanks dat ik vind dat er ruimte moet zijn voor bepaalde emoties tijdens een wedstrijd, moet ik wel onder ogen zien dat ik die emoties veel beter onder controle moet houden en mijn passie alleen moet gebruiken om mijn ploeg te motiveren', zegt de Belg. 'Als trainer moet ik me op dat vlak snel ontwikkelen en verbeteren. Daarom aanvaard ik de consequenties voor mijn gedrag zonder morren. Gelukkig kan ik, ondanks mijn schorsing, tijdens de trainingen en in de voorbereiding op de wedstrijden mijn steentje nog gewoon bijdragen.'

NAC boekte zaterdag een 2-1 zege op landskampioen Feyenoord en staat na 26 speelronden op 24 punten. Dat zijn zes punten meer dan FC Twente en Sparta Rotterdam, die onder de degradatiestreep staan.

VI praat na: 'Graag meer Stijn Vrevens en minder politiek correcte trainers'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.