Vrees Twente komt uit: einde seizoen Ter Avest

Reacties

FC Twente moet het de rest van het seizoen zonder Hidde ter Avest doen. De verdediger heeft in het duel met FC Utrecht zondagmiddag (3-1) een enkelbreuk opgelopen.

Vrees Twente komt uit: einde seizoen Ter Avest

Gertjan Verbeek sprak na het duel in De Galgenwaard al zijn angst uit voor een zware blessure van zijn rechtsback. 'We hoorden knap en het zwol meteen op. Dat doet wat met je als een collega per brancard het veld moet verlaten, waarbij je op het veld ook al doorhebt dat het ernstig is. Dat heeft invloed op de beleving en de mentale weerbaarheid. Dan ligt hij in de rust vervolgens midden in de kleedkamer, wat misschien ook niet handig is, maar iedereen heeft dan zijn aandacht bij zijn collega.'

Twente gaf een 0-1 voorsprong vervolgens nog uit handen, waardoor de Tukkers nu een achterstand van vier punten hebben op de veilige vijftiende plaats. De ploeg van Verbeek heeft nog negen duels om spelen in de nacompetitie te voorkomen. Die strijd moet zonder Ter Avest gestreden worden.

'Dit is natuurlijk zwaar frustrerend als je zo'n zware blessure oploopt en er een tijd uit bent. Juist nu wil je het team helpen en wil je niet vanaf de kant hoeven toekijken. Ik kan niet anders dan aan mijn herstel gaan werken en de ploeg steunen waar ik kan', laat de verdediger weten op de clubsite.

Het contract van Ter Avest bij Twente loopt in de zomer af. Er staat wel een optie op een extra jaar in de verbintenis van de twintigjarige verdediger. Als Twente daarvan gebruikmaakt, dan heeft dat flinke financiële consequenties voor de club. Een transfervrij vertrek raakt de Tukkers echter ook door de waarde van Ter Avest.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.