Van de Streek velt Twente na megamisser Vuckic

FC Utrecht heeft zondag goede zaken gedaan in de Eredivisie door FC Twente in eigen huis te verslaan: 3-1. Sander van de Streek was bij elk doelpunt van de thuisclub betrokken.

Zowel Utrecht als Twente kon de drie punten erg goed gebruiken. De Domstedelingen doen nog volop mee in de strijd om de play-offs voor Europees voetbal, terwijl de formatie uit Enschede vecht tegen degradatie. Bij beide teams ontbrak een smaakmaker. Utrecht moest het stellen zonder de niet fitte Zakaria Labyad, die vervangen werd door Cyriel Dessers. Aan de andere kant ontbrak Oussama Assaidi.

Ook zonder de belangrijke spil voorin kwam Twente op voorsprong in de Galgenwaard. Danny Holla zette Haris Vuckic één op één met keeper David Jensen en de Sloveen bleef kalm. Tien minuten later was daar absoluut geen sprake van, want Vuckic miste een levensgrote kans. Na een strakke voorzet van Adam Maher presteerde de middenvelder annex buitenspeler het om de bal voor een leeg doel hard over te krijgen.

Haris Vuckic (rechts) kan hier nog lachen na het maken van de 0-1. Tien minuten later mist hij echter een grote kans.

Deze misser kwam Twente uiteindelijk duur te staan, want Utrecht toonde ruggengraat. Vlak voor rust schoot Sean Klaiber na een rommelige situatie raak voor de 1-1, Van de Streek zette de thuisclub ruim twintig minuten voor tijd voor het eerst op voorsprong. Dessers speelde zijn teamgenoot vrij met een mooie hakbal, waarna Van de Streek na zijn twee goals tegen Roda JC Kerkrade weer trefzeker was.

Twente, dat verdediger Hidde ter Avest in de eerste helft zag uitvallen met een op het eerste oog ernstige blessure, gleed in de slotfase verder af. Yassin Ayoub besliste tien minuten voor tijd het duel met een schuiver. Mooi moment in de slotfase was nog de invalbeurt van Anouar Kali. De middenvelder van Utrecht was lang uit de roulatie met een achillespeesblessure, maar kreeg tegen Twente voor het eerst sinds 11 augustus 2017 weer speeltijd in de Eredivisie.

Door de overwinning gaat Utrecht over Feyenoord heen en is de club de nieuwe nummer vier van de Eredivisie. Trainer Jean-Paul de Jong blijft ook na acht wedstrijden ongeslagen (4W, 4G). Twente blijft bivakkeren in de degradatiezone, maar zag concurrenten Sparta Rotterdam en Roda JC eerder in de speelronde al verliezen. De voorsprong van twee punten op de hekkensluiter uit Rotterdam blijft dan ook intact.