Vreemde avond voor Juve: tegengoals na 19 en 61 seconden en tóch nog hoop

Juventus is woensdagavond op pijnlijke wijze onderuitgegaan op bezoek bij FC Porto. De nederlaag in de achtste finale van de Champions League hadden de Italianen volledig aan zichzelf te wijten, de club kwam twee horrorstarts niet te boven. Door een late uitgoal is de situatie van Juventus echter niet uitzichtloos.

FC Porto
FC Porto
2 - 1
Juventus
Juventus

Er was nog maar net een minuut verstreken in Estádio do Dragão toen de bal al in het net lag. Rodrigo Bentancur speelde de bal te kort terug op doelman Wojciech Szczesny, waarna Porto-spits Mehdi Taremi al glijdend en via de carambole de openingstreffer binnen werkte. Een ezel stoot zich geen tweemaal aan dezelfde steen, maar bij Juventus ging het aan het begin van de tweede helft opnieuw mis. Porto sneed zo door de defensie en na negentien seconden keek Juventus tegen een grotere achterstand aan: Moussa Marega prikte van dichtbij raak.

Tussen die vliegensvlugge doelpunten door kon Juve ook niet teren op goed spel. In de eerste helft creëerde de club maar één serieuze kans; een omhaal van Adrien Rabiot. Tot overmaat van ramp viel tien minuten voor rust ook nog aanvoerder Giorgio Chiellini uit met een spierblessure, waardoor Matthijs de Ligt met Merih Demiral een nieuwe partner in het hart van de defensie kreeg.

De 2-0 voorsprong van Porto leek in de tweede helft geen enkel moment in gevaar te komen, wat genoeg zei over het povere spel van Juve en de onzichtbare Cristiano Ronaldo. Het was zelfs de thuisclub die gevaarlijk werd via pogingen van Sérgio Oliveira en voormalig FC Twente-aanvaller Jesús Corona. Het was te danken aan Szczesny dat de situatie niet nog pijnlijker werd voor Juventus. Door de reddingen van de Poolse goalie bleven de Italianen ietwat geloof houden en acht minuten voor tijd kwam de - niet geheel terechte - beloning. Federico Chiesa schoot binnen bij de tweede paal en maakte zo een zeer belangrijk uitdoelpunt.

Door de late treffer heeft Juventus immers een betere uitgangspositie voor de returnwedstrijd. Dat duel in het Allianz Stadium staat voor 9 maart op de agenda. Tussendoor moet de Italiaans recordkampioen in de achtervolging wat betreft de Serie A, de achterstand op koploper Internazionale bedraagt acht punten.