Vormer heeft Oranje-hoofdstuk afgesloten: 'Het was mooi om mee te maken'

Reacties

Ruud Vormer verwacht dat zijn carrière bij Oranje ten einde is. De 32-jarige middenvelder van Club Brugge speelde vier interlands, maar denkt niet dat er onder Frank de Boer nog een vijfde interland bij gaat komen.

Vormer heeft Oranje-hoofdstuk afgesloten: 'Het was mooi om mee te maken'
© Pro Shots

'Masterclass Vormer' kopte Nieuwsblad na de 3-0 overwinning van Club Brugge tegen Anderlecht. Vormer zelf tekende met een rake vrije trap voor de derde goal van Club Brugge, waarmee de Nederlander een kroon zette op zijn uitstekende wedstrijd. Hoewel de voormalig speler van AZ, Roda JC en Feyenoord dus in uitstekende vorm verkeert, denk hij niet meer aan een kans bij Oranje. 'Ik heb mijn ambities bij Oranje een beetje opgeborgen', zegt hij in gesprek met Sporza​​​​​​​.

Vormer: 'Ik heb het mee mogen maken en heb een fantastische tijd gehad. Ik heb toch vier interlands gespeeld. Ik heb het gezien nu. Het was heel mooi om mee te maken, maar nu focus ik op Club Brugge', aldus de middenvelder, die namens Oranje speelde tegen Slowakije, Italië, Peru en Frankrijk. Laatstgenoemde wedstrijd, in de Nations League op 9 september 2018, was zijn laatste. 

Ook aan een transfer denkt Vormer niet meer. 'Een transfer? Ik wil weer kampioen worden met Club Brugge en ik focus me op Club Brugge. Dit is mijn tweede thuis. Eerst was België wel het buitenland voor mij, maar nu niet meer. Ik heb wel opties gehad, maar ik heb toen met mijn vrouw besproken om dat niet te doen, omdat zij ook haar werk heeft."

Voetbalpensioen
De 32-jarige Vormer heeft nog een contract voor twee seizoenen bij Club Brugge. Of zijn voetbalpensioen al in zicht is?: 'Ik richt me eerst nog op het voetbal, maar ik ben er nog niet uit of ik analist of trainer wil worden. Ik vind het leuk om over voetbal te babbelen, maar de jeugd trainen vind ik ook heel leuk. Jeugd trainen én analist? Misschien, maar ik moet ook wel eens thuis zijn. Ik weet het nog niet. Ik ga binnenkort wel eens meelopen bij de jeugd van Club Brugge, eens kijken of ik dat leuk vind. Een trainerscursus heb ik nog niet gevolgd.'

Spelersprofiel

R. Vormer


Geboortedatum:
11 mei 1988
Leeftijd:
36
Geboorteplaats:
Hoorn
Nationaliteit
Nederland
Lengte:
1,78 m
Gewicht:
77 kg
Huidige club:
Zulte Waregem
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.