Vormer en Club Brugge zetten klein CL-stapje tegen Dinamo Kiev

Club Brugge heeft slechts een voorzichtig stapje gezet richting de play-offronde van de Champions League. Met aanvoerder Ruud Vormer negentig minuten binnen de lijnen wonnen de Belgen nipt van Dinamo Kiev.

Club Brugge
Club Brugge
1 - 0
Dinamo Kiev
Dinamo Kiev

Daags voor de eerste stap op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League, kreeg Club Brugge een flinke boost. Maandag werd namelijk de komst van doelman Simon Mignolet afgerond. Een welkome versterking én ervaringsdeskundige: hij won vorig seizoen als reservegoalie het miljardenbal met Liverpool. Een dag na de afronding van die overstap stond hij direct in de basis, net als Vormer, waar Sofyan Amrabat genoegen moest nemen met een plek op de bank.

Bij de bezoekers begon voormalig Willem II-spits Fran Sol eveneens als wissel. Hij keerde pas afgelopen weekend in de Oekraïense competitie (als invaller) terug van een blessure die hem bijna een halfjaar aan de kant hield en bleef dit keer negentig minuten zitten. Ook was er in de wedstrijdselectie plek voor Gerson Rodrigues, de Luxemburger die anderhalf jaar geleden nog op de bank zat bij Telstar en ooit nog eens de hoop van Oranje was. De aanvaller begon net als Sol op de bank, maar mocht bij het begin van de tweede helft invallen.

Dat deed hij bij een 1-0 voorsprong voor Club, dat in de eerste helft bepaald niet overtuigend had gespeeld. Na een overtreding op Mats Rits (ex-Ajax) kregen de Belgen echter een strafschop, die door Hans Vanaken werd benut.  Verder kwam Club, dat onlangs Arnaut Danjuma Groeneveld verkocht aan AFC Bournemouth, niet. En dus heeft Dinamo Kiev nog volop kans om zich te plaatsen voor de laatste voorronde. Die play-offs bereikte de ploeg vorig seizoen ook, toen was Ajax over twee wedstrijden (3-1 en 0-0) te sterk.

De winnaar van het tweeluik tussen Club Brugge en Dinamo Kiev neemt het in de play-offs om een CL-ticket op tegen de winnaar van de dubbele confrontatie tussen LASK Linz en PSV-beul FC Basel.