Gerson Rodrigues: van de Telstar-bank in anderhalf jaar tijd naar Dinamo Kiev

Reacties

Gerson Rodrigues is bezig aan een indrukwekkende opmars in zijn carrière. De aanvaller zat anderhalf jaar geleden nog op de bank bij eerstedivisionist Telstar; nu heeft hij een langdurig contract getekend bij Dinamo Kiev, de recordkampioen van Oekraïne.

Gerson Rodrigues: van de Telstar-bank in anderhalf jaar tijd naar Dinamo Kiev

De 24-jarige Rodrigues, zestienvoudig international van Luxemburg, ligt sinds vrijdag voor vijf jaar vast in Kiev. Dat had hij zo'n negentien maanden geleden toch ook niet kunnen bedenken. De aanvaller stond toen nog op de loonlijst bij Telstar, waar hij zijn eerste seizoen in Nederland begon als basisspeler. Hij raakte zijn plek in het elftal echter kwijt toen de winter aanbrak.

Het Nederlandse publiek leerde Rodrigues niet zozeer kennen door zijn tijd bij Telstar, maar vanwege een interland met Luxemburg. In september van 2017 hield de voetbaldwerg Frankrijk op een 0-0 gelijkspel in de WK-kwalificatiepoule waar ook Oranje in zat. Rodrigues had in dit duel zelfs de winnende treffer op zijn schoen, maar raakte in blessuretijd de paal.

Na zijn optreden tegen Frankrijk werd Gerson Rodrigues de hoop van Nederland in bijzonder bange dagen. De aanvaller slaagde er echter niet in om ook tegen Zweden te stunten met zijn land. Zoals bekend miste Oranje mede hierdoor het WK in Rusland.

Na zijn bijna-heldenrol bij Luxemburg werd Rodrigues een cultheld, maar het ging mis bij Telstar. De aanvaller verloor zijn basisplaats en kreeg het aan de stok met trainer Mike Snoei. 'Elke speler die denkt dat hij ergens anders beter tot zijn recht komt, die mag van mij vertrekken', bromde de coach voor de camera van FOX Sports. Dat deed Rodrigues dan ook. Hij vertrok in januari 2018 naar Sheriff Tiraspol.

In Moldavië kwam Rodrigues in een jaar tijd tot acht doelpunten uit 29 competitiewedstrijden en vervolgens pakte hij zijn koffers en vertrok hij naar Japan. Bij Júbilo Iwata slaagde hij erin om zich in de kijker te spelen bij Dinamo Kiev. De aanvaller werd na zeven doelpunten uit achttien wedstrijden voor naar verluidt twee miljoen euro verkocht.

En nu is Rodrigues plotseling speler van de meest succesvolle club van Oekraïne. De aanvaller heeft een ongetwijfeld lucratief contract getekend bij Dinamo (waar ook voormalig Willem II-topschutter Fran Sol onder contract staat) en is het levende bewijs dat het in de voetballerij heel raar, maar ook heel snel kan gaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.