Voorzitter Toronto FC: 'Insigne rolde uit mijn zoekterm op Transfermarkt.de'

Reacties

De interesse van Toronto FC in Lorenzo Insigne kwam tot stand na een bezoekje op de website Transfermarkt. Voorzitter Bill Manning zocht op Italianen met een aflopend contract en de naam van de vleugelspeler rolde er als een van de weinigen uit.

Voorzitter Toronto FC: 'Insigne rolde uit mijn zoekterm op Transfermarkt.de'
© Pro Shots

Zaterdag werd bekend dat Napoli-icoon Insigne na dit seizoen uitkomt voor Toronto. De transfer kende een bijzondere aanloop, een die per toeval ontstond. Manning werd in de zomer van 2021 verzocht op zoek te gaan naar een versterking.

'Ik ging naar de website Transfermarkt.de en keek bij het Italiaanse nationale team naar welke spelers een aflopend contract hadden', aldus Manning in gesprek met Canadian Press. 'Lorenzo rolde als een van de weinigen uit mijn zoekterm. Ik schreef zijn naam, en wat andere namen van spelers die commerciële waarde vertegenwoordigen, op een briefje.'

Manning legde zijn bevindingen vervolgens neer bij de rest van het bestuur. 'Toen hebben we gesproken over hoe we nieuw leven in Toronto konden blazen. Om dat te bewerkstelligen moesten we voor Insigne gaan. Daar waren we het allemaal over eens.' Luttele maanden later was de overstap een feit.

Transfermarkt.de wordt een steeds grotere naam binnen de voetballerij. VI-verslaggever Iwan van Duren ging op zoek naar een antwoord op de vraag hoe dit kan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.