Voorstel UEFA geaccepteerd: EK verhuist definitief naar zomer 2021

Reacties

Het voorstel van de UEFA om het EK met een jaar te verplaatsen naar de zomer van 2021, is tijdens de vergadering met de 55 aangesloten landen geaccepteerd. Dat heeft de Europese voetbalbond dinsdag bevestigd. 

Voorstel UEFA geaccepteerd: EK verhuist definitief naar zomer 2021
© Pro Shots

Eerder vandaag kwam via diverse media en de Noorse voetbalbond al naar buiten dat het de bedoeling was van de UEFA om het EK met een jaar te verplaatsen. De bond moest dat besluit alleen wel nog voorleggen aan de nationale bonden. Die zijn akooord gegaan met dat voorstel.

Het betekent dat het EK, dat in twaalf landen wordt afgewerkt, volgend jaar van 11 juni tot 11 juli wordt afgewerkt. Op die manier creëert de UEFA komende zomer ruimte om de nationale competities en de Champions League af te ronden. Die liggen momenteel stil door de uitbraak van het coronavirus in Europa.

De UEFA meldt dat er een werkgroep is opgestart om samen met clubs en competities te zoeken naar een oplossing voor de kalender, zodat het huidige seizoen kan worden afgerond. 'De details zullen de komende weken worden uitgewerkt, maar dit is een grote stap vooruit', aldus voorzitter Aleksander Ceferin.

Ceferin stelt dat de UEFA een hele reeks opties heeft aangereikt, zodat de competities dit seizoen veilig kunnen worden afgerond. Wel staat onder voorbehoud vast dat de play-offs voor het EK en de oefeninterlands die in maart gepland stonden, verhuizen naar de interlandperiode van begin juni. 

Het is voor het eerst in de historie van de Europese eindronde dat er wordt geschoven met een toernooi. Sinds 1960 werden alle edities steevast om de vier jaar afgewerkt. Nu komt daar dus verandering in. Zodoende zal Portugal, de laatste Europees kampioen in 2016, zijn titel pas na vijf jaar kunnen verdedigen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.