UEFA hakt knoop door: EK gaat naar zomer 2021

Reacties

De UEFA heeft besloten het EK met een jaar te verplaatsen naar de zomer van 2021 vanwege de coronapandemie. Dit meldt de Noorse voetbalbond (NFF) via Twitter.

UEFA hakt knoop door: EK gaat naar zomer 2021
© Pro Shots

De beslissing van de UEFA zal nog wel moeten worden goedgekeurd door de 55 landen die deelnamen aan de videoconference over de gevolgen van het coronavirus voor de (inter)nationale competities.

Aanvankelijk zou het EK plaatshebben tussen 12 juni en 12 juli van dit jaar. Het toernooi wordt gespeeld in twaalf steden over heel Europa, een primeur in de historie van het toernooi.

Als het voorstel van de UEFA om het EK een jaar uit te stellen later deze middag wordt geaccepteerd, biedt dat de aangesloten landen de tijd de nationale competities af te ronden tijdens de zomermaanden.

'Voetballerij lijkt crisis niet aan te wenden voor een beetje bezinning'

De verwachting is dat het nog wel even gaat duren voordat er in Europa weer kan worden gevoetbald. Voorlopig liggen de meeste competities stil tot begin april en kunnen de spelers niet trainen, omdat ze thuis zitten. 

Mochten de landelijke competities niet kunnen worden afgemaakt, dan zou dat grote financiële gevolgen kunnen hebben voor alle clubs. Tv-gelden moeten in dat geval immers worden terugbetaald. 

De laatste keer dat een groot toernooi werd uitgesteld of verplaatst was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Daardoor ging er een streep door de WK's van 1942 en 1946. Met een EK gebeurde dat nog nooit.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.