Voormalig Spaans landskampioen Deportivo degradeert

Deportivo La Coruña degradeert naar de Segunda División. Op de laatste speeldag verloor de kampioen van 2000 in eigen huis van Valencia. Real Zaragoza verlengde, door een zege bij Levante, zijn verblijf op het hoogste niveau met een seizoen. In de top van de Primera División, Real en Barcelona boekten eerder op de zaterdagavond een zege, waren alle prijzen en Europese tickets al verdeeld.

Voormalig Spaans landskampioen Deportivo degradeert

Deportivo La Coruña – Valencia 0-2Depor begon aan het slotduel op de veilige zeventiende plaats. Die positie kwam al na vier minuten serieus in gevaar door het openingsdoelpunt. Aritz Adúriz was attent en opende de score door de bal in de lange hoek te schuiven.

Valencia, dat vóór het duel al zeker was van de derde positie, bleef in de slotfase overeind en zorgde zo voor de neergang van Deportivo. In de slotminuut bepaalde invaller Roberto Soldado de eindstand zelfs nog op 0-2. Hedwiges Maduro bleef bij Los Che negentig minuten op de bank.

Voor Deportivo is de degradatie een flinke streep door de rekening. De topclub van weleer boekte de grootste successen tussen 1995 en 2002. Behalve het landskampioenschap van 2000 veroverde de club waar Roy Makaay de Gouden Schoen (Europees topscorer) veroverde, twee keer de Copa del Rey en drie keer de Supercopa.

Levante - Real Zaragoza 1-2Zaragoza wist op voorhand dat bij een nederlaag de afdaling naar het tweede niveau in Spanje gemaakt moest worden. Met Saïd Boutahar in de basis moest de ploeg op bezoek bij Levante daarom handhaving bewerkstelligen.

De zege had de ploeg te danken aan aanvoerder Gabi. De middenvelder draaide na 39 minuten spelen op zeer fraaie wijze een vrije trap in de bovenhoek en vergrootte in de tweede helft de marge naar 0-2.

Cristian Stuani bracht nog wel de spanning terug (1-2), maar meer doelpunten vielen er niet meer. Door die uitslag eindigt Zaragoza in de eindrangschikking één punt boven Deportivo La Coruña.

Overige uitslagenReal Sociedad - Getafe 1-1Espanyol - Sevilla 2-3Real Mallorca - Atlético Madrid 3-4Osasuna - Villarreal 1-0Racing Santander - Athletic de Bilbao 1-2 Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's