Voormalig jeugdinternational Alberto (27) stopt met profvoetbal: 'Het is mooi geweest'

Reacties

Voormalig PSV-talent Suently Alberto is profvoetballer af. Op VI PRO geeft hij uitleg over zijn moeilijke beslissing om op zijn 27ste al een punt achter zijn loopbaan te zetten.

Voormalig jeugdinternational Alberto (27) stopt met profvoetbal: 'Het is mooi geweest'
© Pro Shots

Alberto was een veelbelovend talent bij PSV en kwam uit voor de jeugdelftallen van het Nederlands elftal. De verdediger maakte in 2015 zijn debuut voor de Eindhovenaren tegen Heracles Almelo. Daarna zou hij uitkomen voor NEC, Sparta en het Roemeense Pandurii Târgu Jiu. Alberto droeg ook elf keer het shirt van de nationale ploeg van Curaçao.

‘Het is mooi geweest’, zegt Alberto in gesprek met VI. ‘Voetbal is voor mij altijd nummer één geweest. Al sinds ik vier ben, wist ik al dat ik niet anders wilde dan profvoetballer worden. Tot op de dag van vandaag heb ik het nog lastig met de beslissing om te stoppen.’

De verdediger kampte in zijn tijd bij Sparta met een vervelende achillespeesblessure, waardoor hij een volledig seizoen aan de kant stond. Na deze periode was hij een tijdje clubloos en ging hij aan de slag in de derde divisie van Roemenië. Met weer veel wedstrijden achter zijn naam hoopte hij afgelopen zomer een transfer te maken.

Alleen bij een vriendschappelijk toernooitje met vrienden liep hij een vervelende enkelblessure op. ‘Toen dacht ik: Ga ik nu wachten tot komende zomer? Of beslis ik nu gewoon om het voetbal definitief op te geven?’ Na lang wikken en wegen sloeg hij het profvoetbalboek dicht. Vanaf volgend seizoen is hij te bewonderen bij de amateurs van RVVH Ridderkerk.

Lees op VI PRO het openhartige interview met Suently Alberto over zijn beslissing om vroeg te stoppen en zijn nieuwe werk in de naschoolse opvang. ‘Ik denk dat de teleurstelling langzaam plaats zal maken voor trots.’

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.