Voormalig Go Ahead-middenvelder Türüc maakt toptransfer

Reacties

Fenerbahçe heeft zich versterkt met Deniz Türüc. De in Enschede geboren middenvelder komt over van Kayserispor, de club die hem vier jaar geleden overnam van Go Ahead Eagles.

Voormalig Go Ahead-middenvelder Türüc maakt toptransfer

Türüc doorliep de jeugdopleiding van FC Twente en kwam via De Graafschap bij Go Ahead terecht. De Deventenaren verkochten hem in de zomer van 2015 aan Kayserispor. Daar groeide de linkspoot langzaam uit tot een belangrijke kracht. Sindsdien kwam hij tot 121 duels in de Süper Lig en vijf interlands voor het Turkse nationale elftal.

Nu wordt zijn ontwikkeling dus beloond met een mooie transfer. Volgens Turkse media betaalt Fener om en nabij de 3,5 miljoen euro voor Türüc, die nog een contract tot medio 2020 had bij Kayserispor. In Istanbul gaat de Enschedeër onder anderen samenspelen met Garry Rodrigues en Ferdi Kadioglu.

Een jaar geleden werd Türüc ook al in verband gebracht met een overstap naar Fenerbahçe, maar toen koos hij ervoor Kayserispor trouw te blijven. 'Eerst handhaven en dan een transfer naar een Turkse of Nederlandse topclub maken', zei hij tegen VI. 'Ik ben nu ook klaar voor een topclub. Qua rendement behoor ik in elk geval bij de beste spelers in Turkije.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.