Voormalig Eredivisionisten moeten Hongarije vleugels geven

Reacties

Hongarije ligt op koers om voor het eerst in dertig jaar deel te nemen aan een eindtoernooi. Tegen Noorwegen kunnen Balázs Dzsudzsák en Krisztián Németh zondagavond (20.45 uur) in de voorhoede het verschil maken en Hongarije voor het eerst sinds 1972 naar het EK schieten.

Voormalig Eredivisionisten moeten Hongarije vleugels geven

Dzsudzsák, die tussen 2008 en 2011 voor PSV speelde, is de aanvoerder en sterspeler van Hongarije. De 28-jarige vleugelaanvaller is zich bewust van zijn voortrekkersrol. 'We moeten professioneel blijven', blikte de Bursaspor-voetballer in een persconferentie vooruit naar de terugwedstrijd in Boedapest. 'We hebben onze lessen geleerd uit het eerste duel. We moeten niet hoog van de toren blazen, maar op het veld onze voeten laten spreken.'

In Oslo zegevierde Hongarije met 1-0, waardoor dertig jaar na de deelname aan het WK 1986 in Mexico het bereiken van het EK binnen handbereik is. In het heenduel vormde Németh (ex-Roda JC Kerkrade) de voorhoede met Dzsudzsák en Adam Szalai (1899 Hoffenheim). Németh is opgeleefd in de MLS, waar hij in 29 wedstrijden voor Sporting Kansas City liefst elf keer scoorde. Linksback Tamás Kádár (in 2012/13 speler van Roda) is een andere oude bekende in de formatie van bondscoach Bernd Storck.

De 52-jarige Duitser heeft er alle vertrouwen in dat Hongarije, in de jacht op de eerste EK-deelname in ruim veertig jaar, de riante uitgangspositie niet meer uit handen gaat geven. 'We willen gewoon een goede partij voetbal op de mat leggen. We denken niet aan de historie, maar focussen ons op de taak die voor ons ligt. We liggen goed op koers', toont Storck zijn optimisme op de UEFA-site.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.