Voormalig Barça-scout: 'Ik snap niets van onze Nederlandse trainer...'

Reacties

André Cury (ex-scout van Barcelona) heeft in een interview zijn vraagtekens gezet bij de werkwijze van trainer Ronald Koeman. Ook heeft hij verklapt dat Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior in het verleden eigenlijk al rond was met de Catalanen.

Voormalig Barça-scout: 'Ik snap niets van onze Nederlandse trainer...'
© Pro Shots

Cury was in het verleden een tijd verantwoordelijk voor de scouting van Barcelona in Brazilië, in die hoedanigheid had hij ook Vinícius op de korrel. De jonge aanvaller speelde toen nog bij Flamengo. In gesprek met Cadena SER heeft Cury nu uitgelegd hoe de aanvaller bijzonder dicht bij een stap naar Camp Nou was. 'Vinícius had zelfs al bijna getekend. Hij is een culer'. Een échte culer', zo verwijst de ex-scout naar de bijnaam van Barça-supporters.

Uiteindelijk werd in mei 2017 bekend de vleugelspits in de zomer van 2018 een transfer naar Real Madrid zou gaan maken. En dat wekte verbazing bij Cury. 'Ik kan je zeggen: toen Barcelona met 6-1 won van Paris Saint-Germain (in het Champions League-seizoen 2016/17, red.) heeft hij gehuild van blijdschap. Ik was heel goed bevriend met zijn twee zaakwaarnemers, maar op het laatste moment hebben ze mij en Barcelona verraden. Sinds die tijd heb ik ze niet meer gesproken.'

Cury zegt in het interview ook verantwoordelijk te zijn geweest voor de komst van Matheus Fernandes, een verdedigende middenvelder van Palmeiras, die mislukte bij Barça en nu weer bij de Braziliaanse club speelt. 'Ik heb groen licht gegeven voor zijn komst, omdat ik hem een goede speler vond', aldus Cury. 'Hij heeft echt de kwaliteiten om de nieuwe Sergio Busquets te worden. Dus ik begrijp niets van onze Nederlandse trainer...', sneert hij richting Koeman.

Eerder gaf ook Matheus zelf een interview, waarin hij gehakt maakte van de werkwijze van de ex-bondscoach.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.