Voormalig assistent Nagelsmann in voetsporen vader met Bundesliga-klus

Reacties

Eintracht Frankfurt heeft een nieuwe hoofdtrainer gevonden. Dino Toppmöller komt over van Bayern München en is de opvolger van Oliver Glasner, die ondanks een doorlopend contract vertrekt bij de verliezend bekerfinalist.

Voormalig assistent Nagelsmann in voetsporen vader met Bundesliga-klus
© Pro Shots

Glasner leidde Frankfurt vorig jaar nog naar Europa League-winst en bereikte dit seizoen de Duitse bekerfinale, maar presteerde in de Bundesliga teleurstellend met de negende plaats. Onlangs werd daarom al duidelijk dat de 48-jarige Oostenrijker na twee jaar zou vertrekken bij de club van voormalig PSV'ers Mario Götze en Philipp Max.

Als opvolger van Glasner gaat Frankfurt in zee met de 42-jarige Toppmöller, die in het seizoen 2002/03 nog uitkwam voor Frankfurt (toen in de Tweede Bundesliga). De oud-spits was de afgelopen jaren werkzaam als assistent van Julian Nagelsmann bij RB Leipzig en Bayern München, dat hem in maart net als Nagelsmann op non-actief zette.

Toppmöller had nog een doorlopend contract bij Bayern, waardoor Frankfurt een afkoopsom voor hem moest neertellen. Met zijn eerste klus als hoofdcoach in de Bundesliga treedt hij in de voetsporen van zijn vader Klaus. Toppmöller senior was ook coach van Frankfurt en leidde Bayer Leverkusen in 2002 naar de Champions League-finale.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eintracht Frankfurt
Meer over Eintracht Frankfurt
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.