Bayern München bevestigt: Nagelsmann per direct ontslagen

Reacties

Bayern München heeft het ontslag van trainer Julian Nagelsmann bevestigd. De 35-jarige trainer moet wegens de teleurstellende resultaten sinds de winterstop plaatsmaken bij de club van Daley Blind, Ryan Gravenberch en Matthijs de Ligt.

Bayern München bevestigt: Nagelsmann per direct ontslagen
© Pro Shots

Bayern plaatste zich begin deze maand nog wel overtuigend voor de kwartfinale van de Champions League ten koste van Paris Saint-Germain, maar morste dit kalenderjaar in de Bundesliga al tien punten. Na de 2-1 nederlaag van afgelopen zondag tegen Bayer Leverkusen moest de Duitse recordkampioen de koppositie afstaan aan Borussia Dortmund, dat na de interlandperiode de eerste tegenstander is in de competitie.

Nagelsmann was woensdag nog aan het skiën in Oostenrijk in de overtuiging dat hij dan op de bank zou zitten, maar kreeg donderdagavond te horen dat Bayern niet met hem verder wil. Volgens Duitse media had de clubleiding niet langer het vertrouwen dat de voormalig trainer van RB Leipzig en 1899 Hoffenheim de man is die de club dit seizoen naar de treble kan leiden. De directie is ervan overtuigd dat dit met de huidige selectie haalbaar moet zijn.

En dus moet Nagelsmann ruim anderhalf jaar na zijn komst het veld ruimen. In de zomer van 2021 telde Bayern nog meer dan twintig miljoen euro neer voor de piepjonge trainer, die ook nog een contract tot medio 2026 had. Dat terwijl hij na het uitschakelen van PSG nog werd gesteund door de directie, maar die achtte de harde beslissing nu toch noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het seizoen van Bayern niet uitdraait op een mislukking.

Opvolger bekend
Bayern heeft ook direct een opvolger gepresenteerd. Thomas Tuchel keert als hoofdcoach van Bayern München terug in de Bundesliga. Naast Nagelsmann heeft de club ook afscheid genomen van assistent-coaches Dino Toppmöller, Benjamin Glück en Xaver Zembrod.

CEO van Bayern München Oliver Kahn geeft via de clubkanalen tekst en uitleg bij de keuze. 'We zijn tot de conclusie gekomen dat de kwaliteit in onze selectie steeds minder op de voorgrond treedt. Na het WK hebben we minder succesvol en minder aantrekkelijk gespeeld. De grote wisselvalligheid in prestaties hebben twijfel doen rijzen over onze doelen voor dit seizoen, maar ook over onze doelen voor de toekomst. Daarom zijn we nu in actie gekomen.'

'Dit is de moeilijkste beslissing geweest in mijn tijd als bestuurslid bij Bayern München', zegt Hasan Salihamidzic over de trainerswissel. 'Ik heb vanaf de eerste dag een open, vertrouwde, vriendschappelijke relatie met Julian gehad. Ik betreur het afscheid nemen van Julian. Maar na een grondige analyse van de sportieve ontwikkeling van ons team, vooral sinds januari en met de ervaring van de tweede helft van het vorige seizoen, hebben we nu besloten om hem te laten gaan.'

Za 1 apr. 2023

Bundesliga

Stand Bundesliga 2022/2023

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayern München
34
21
8
5
92-38
+54
71
2
Borussia Dortmund
34
22
5
7
83-44
+39
71
3
RB Leipzig
34
20
6
8
64-41
+23
66
4
Union Berlin
34
18
8
8
51-38
+13
62
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.