Voormalig Ajax-cultheld Suk gaat aan de slag in Ligue 1

Reacties

Hyun-Jun Suk heeft een nieuwe club gevonden. FC Porto verhuurt de 26-jarige Zuid-Koreaan dit seizoen aan het Franse Troyes.

Voormalig Ajax-cultheld Suk gaat aan de slag in Ligue 1

In 2010 meldde Suk zich plotseling bij het trainingscomplex van Ajax met de droom een contract af te dwingen. Trainer Martin Jol zag wel iets in de 1.91 meter lange Zuid-Koreaan en dus mocht hij het proberen in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Verder dan zes officiële duels voor Ajax kwam hij niet, waardoor hij na een half jaar de overstap maakte naar FC Groningen.

Na anderhalf jaar in het hoge Noorden zette Suk zijn wereldreis voort. Via CS Marítimo, Al-Ahli en CD Nacional kwam hij bij Vitória Setúbal terecht. Daar maakte Suk indruk, waardoor hij een transfer naar FC Porto verdiende. In 2016 tekende hij een vierjarig contract bij de Portugese topclub. Het werd geen droomhuwelijk, want een half jaar later kon Suk alweer vertrekken. Op huubasis welteverstaan.

Na tijdelijke verblijven bij Trabzonspor en Debreceni gaat Suk het nu proberen in de Ligue 1. De Zuid-Koreaan moet het gepromoveerde Troyes van doelpunten gaan voorzien.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.