Voormalig Ajacied Rits rondt gevoelige transfer in België af

Reacties

Van Club Brugge naar Anderlecht: vergelijk het met de stap van Feyenoord naar Ajax in Nederland. Mats Rits durft het aan en heeft voor drie seizoenen getekend bij Paars-wit.

Voormalig Ajacied Rits rondt gevoelige transfer in België af
© Pro Shots

De dertigjarige Rits speelde de afgelopen vijf jaar voor Club Brugge, maar was in het vorige voetbaljaar geen basisspeler. Club Brugge stond daarom open voor een vertrek van de middenvelder die nog in de opleiding van Ajax speelde. Union Sint-Gillis toonde ook interesse, maar Rits heeft gekozen voor Anderlecht. Daar gaat hij volgens Belgische media meer verdienen dan wat hij bij Club Brugge deed.

'Ik teken hier vandaag met een heel goed gevoel en met veel zin om iets bij te dragen aan de ploeg', zegt Rits op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Het was voor mij een eenvoudige keuze en het juiste moment om voor dit project te kiezen. Ik voelde onmiddellijk veel vertrouwen van de directie van Anderlecht en ik geloof zelf sterk in de duidelijke sportieve visie van de clubleiding.'

Anderlecht betaalt naar verluidt een bedrag tussen de anderhalf en twee miljoen euro. De laatste speler die van Club Brugge naar Anderlecht ging was Ronald Vargas in 2011.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.