Voorbereiding Eredivisie-clubs: Heracles verliest van Granada

De Eredivisie-clubs bereiden zich voor op het nieuwe seizoen. VI houdt een overzicht bij van de oefenwedstrijden, ook per dag. Bekijk hier het programma van dinsdag 25 juli.

Heracles Almelo - Granada 1-3
Heracles Almelo slaagde er in Vriezenveen niet om het kwaliteitsverschil met Granada te camoufleren. De club die vorig seizoen roemloos degradeerde uit de Primera División had al snel een comfortabele voorsprong te pakken. Door twee goals van Joselu stond het na twintig minuten al 0-2.

De Heraclieden brachten de spanning nog wel terug na rust. Reuven Niemeijer benutte een zelf versierde strafschop. Luttele tellen na de aansluitingstreffer was het opnieuw raak voor Granada. Darwin Machis bepaalde de eindstand op 1-3.

Heracles heeft met wedstrijden tegen De Graafschap (28 juli) en FC Emmen (3 augustus) nog twee oefenduels te gaan tot de competitiestart. De ploeg van John Stegeman speelt in de eerste van de Eredivisie thuis tegen Ajax (13 augustus).

Hamburger SV - Sparta Rotterdam 1-1
De Eredivisionist trof HSV in Imst, in de buurt van waar de Spartanen deze week verblijven voor het trainingskamp. Op Oostenrijkse bodem kwam de ploeg van Alex Pastoor in de 26ste minuut verrassend op voorsprong tegen de Traditionsverein uit de Bundesliga. Rick van Drongelen zorgde voor de 0-1.

Bij HSV deden gevestigde namen als Filip Kostic en André Hahn mee, maar het was tot de 77ste minuut wachten op het antwoord van de nummer veertien van het vorige Bundesliga-seizoen. Invaller Bakery Jatta redde de eer van HSV.

Voor Sparta was het duel met HSV de eerste oefenwedstrijd tijdens de trainingsweek, waarin de Portugese linksback Paulo Lima op proef is. De negentienjarige verdediger speelde tegen HSV nog niet mee. De Rotterdammers nemen het zaterdag in Imst nog op tegen Al-Sadd.

FC Emmen - Vitesse 1-2
Tim Matavz heeft zijn eerste doelpunten in Arnhemse dienst gemaakt. Vitesse won dankzij twee goals van de spits dinsdagmiddag van FC Emmen. Voor de opvolger van de naar FC Basel vertrokken Ricky van Wolfswinkel was het al in de vijfde minuut raak. Chelsea-huurling Charlie Colkett speelde Matavz vrij en de spits rondde goed af. In Driel nam de bekerwinnaar al snel meer afstand van de Jupiler League-club. Uit een voorzet van Mitchell van Bergen schoot Matavz in de 26ste minuut opnieuw raak. Door een goal van Cas Peters, die bij de tweede paal binnentikte, deed FC Emmen vlak voor rust nog wat terug.

De overwinning op Emmen was voor Vitesse nog maar de eerste oefenzege van deze voorbereiding. Van FC Oleksandria werd verloren en tegen KV Oostende, Istanbul Basaksehir en Sparta Praag volgden remises. Vitesse oefent zaterdag nog tegen het Reading van Jaap Stam. Een week later wacht de strijd om de Johan Cruijff Schaal, waarbij landskampioen Feyenoord de tegenstander is.

Lees op VI PRO een achtergrondverhaal over Tim Matavz en de verwachtingen bij Vitesse.