Voor seksueel misbruik veroordeelde Santi Mina duikt op in Saoedi-Arabië

Reacties

Aanvaller Santi Mina is opgedoken in Saoedi-Arabië. De spits zal zijn carrière voortzetten bij Al Shabab. Dat is opmerkelijk, want de Spanjaard werd onlangs veroordeeld voor vier jaar gevangenisstraf.

Voor seksueel misbruik veroordeelde Santi Mina duikt op in Saoedi-Arabië

Mina werd schuldig bevonden vanwege seksueel misbruik. Het Spaanse openbaar ministerie had hem aangeklaagd, vijf jaar - juni 2017 - nadat het voorval plaatsvond. De verdediging van Mina ontkende in alle toonaarden, maar de rechtbank veroordeelde hem tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Hoewel hij in beroep gaat, besloot werkgever Celta de Vigo hem uit de selectie te zetten. De club uit La Liga vond die sanctie noodzakelijk, omdat het vond dat het niet samen kon gaan met de normen en waarden die de club nastreeft. De vergrijpen van Mina werden publiekelijk afgekeurd.

Behalve de celstraf kreeg Mina ook een sanctie die hem verplichtte tot het overmaken van een bedrag van vijftigduizend euro naar het slachtoffer. Daarnaast kreeg hij een contactverbod voor liefst twaalf jaar.

Na de uitspraken heeft Mina Spanje verlaten. Nota bene in Saoedi-Arabië, waar vrouwen volgens de wet nog niet gelijk staan aan mannen, is hij neergestreken. Bij Al Shabab vervolgt hij zijn carrière.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.