Celta de Vigo zet veroordeelde Santi Mina uit selectie

Reacties

Santi Mina maakt voorlopig geen deel meer uit van de selectie van Celta de Vigo. De 26-jarige aanvaller werd woensdag in de rechtsbank in Almería veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar vanwege het seksueel misbruiken van een vrouw in juni 2017.

Celta de Vigo zet veroordeelde Santi Mina uit selectie
© Pro Shots

Vijf jaar na het voorval krijgt Mina dus zijn straf, hoewel zijn advocaten woensdag na de uitspraak al lieten weten dat de aanvaller in beroep gaat. Volgens de verdediging was er geen sprake van misbruik, maar is alles met goedvinden van het slachtoffer gebeurd. De Spaanse rechtbank ging daar niet in mee.

Naast de celstraf moet Mina ook een compensatie van vijftigduizend euro aan het slachtoffer betalen en kreeg hij een contactverbod. De komende twaalf jaar mag Mina niet binnen een straal van vijfhonderd meter van het slachtoffer komen.

Kort na de uitspraak meldde Celta de Vigo in een statement op de clubsite dat Mina voorlopig uit de selectie is gezet. De Spaanse club geeft aan dat de maatregel nodig is omdat het gedrag van Mina schadelijk is voor het imago van de club en niet past bij de waarden die Celta nastreeft. De club geeft aan het vergrijp van Mina ten strengste af te keuren.

Mina speelt sinds medio 2019 bij Celta de Vigo, waar hij tot ruim honderdvijftig wedstrijd kwam. Dit seizoen was hij vaste basisspeler. Hij scoorde negen keer en gaf vijf assists in 36 officiële wedstrijden. Afgelopen zondag deed hij nog 77 minuten mee in de uitwedstrijd tegen Granada (1-1).

Bekijk hier al onze video's
Meer Celta de Vigo
Meer over Celta de Vigo
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.