Voor Heerenveen begint de transferperiode nu écht

Reacties

Hoewel de markt al even open is, begint voor SC Heerenveen de transferperiode nu écht. Met de ontvangen miljoenen voor Jerry St. Juste en het nog te verwachten bedrag voor Sam Larsson gaat de Friese club op een aantal posities op zoek naar versterking.

Voor Heerenveen begint de transferperiode nu écht

Ondanks het vertrek van St. Juste naar Feyenoord ligt de prioriteit niet centraal achterin. Met het overnemen van Daniel Høegh van FC Basel speelde Heerenveen in een eerder stadium al in op het vertrek van de zelfopgeleide verdediger.

'We wisten natuurlijk dat dit er aan zat te komen. De interesse rond hem speelde al een tijdje, Jerry wilde zelf een stap maken en dit was ook het goede moment voor de club', aldus Gerry Hamstra. Volgens de technisch manager klopt de berichtgeving niet dat Feyenoord vierenhalf miljoen euro voor St. Juste betaald heeft. 'Dat bedrag ligt echt hoger.'

Een deel van het ontvangen bedrag wordt door Heerenveen aangewend om zich te versterken. Daarbij hebben de flanken prioriteit. Rechts achterin heeft de club alleen Doke Schmidt, terwijl Caner Cavlan de enige linksback met Eredivisie-ervaring is. Hij staat echter op de nominatie om te vertrekken.

Larsson
Voorin zal Heerenveen zich waarschijnlijk gaan roeren zodra het vertrek van Larsson een feit is. De Zweed is er duidelijk op uit een breuk te forceren, zo weigerde hij maandag op te draven voor de teamfoto van de Friezen. 'Vanwege die actie treffen wij gepaste maatregelen tegen Sam', vertelt Hamstra.

'Dit is niet het gedrag dat bij Heerenveen hoort. Hoe Jerry het gedaan heeft, dat is fatsoenlijk. Hij en de club wisten gisteren dat zijn vertrek heel dichtbij was, maar hij is netjes op de foto gegaan en is normaal vertrokken', legt Hamstra uit. 'Ik heb over Sam veel dingen gelezen die niet kloppen. Hij is gewoon ziek geweest en mocht vanwege interlandverplichtingen later aansluiten. Hij heeft vandaag ook gewoon weer getraind. Maar hoe hij dit met die foto gedaan heeft kan niet. Daar heeft hij uiteindelijk vooral zichzelf mee.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.