Volledig veranderd toekomstplaatje voor Solskjaer bij Manchester United

Reacties

Ole Gunnar Solskjaer heeft weliswaar nog geen prijs, maar wel het vertrouwen gewonnen bij Manchester United. De Engelse tabloids pakken donderdag groots uit met het bericht over een nieuw, lucratief contract voor de manager. Solskjaer lijkt voor United de man voor de toekomst te zijn.

Volledig veranderd toekomstplaatje voor Solskjaer bij Manchester United
© Pro Shots

De 48-jarige Solskjaer kwam in december 2018, een dag na het ontslag van José Mourinho, voor de groep te staan bij de club waar hij eerder als speler furore had gemaakt. De Noor deed het op interim-basis zo goed, dat hij al na een paar maanden een driejarig contract kon ondertekenen. Deze verbintenis loopt aan het einde van het volgende seizoen af.

De eerste twee jaar met Solskjaer als vaste hoofdtrainer zijn met pieken en dalen verlopen. United kon de goede resultaten die het boekte met Solskjaer als interim-trainer geen vervolg geven en greep in het seizoen 2018/19 naast Champions League-voetbal. Vorig seizoen wist United zich als nummer drie van de Premier League wel weer te kwalificeren voor het miljardenbal.

De knock-outfase bleek niet haalbaar voor de ploeg van Solskjaer, die verder moest in de Europa League en in dit toernooi nu in de kwartfinale zit. De Europa League is voor United de enig overgebleven kans op een prijs: de ploeg sneuvelde al in de nationale bekertoernooien en staat in de competitie een straatlengte achter op koploper Manchester City.

Voor Solskjaer is het winnen van de Europa League geen must voor een langer verblijf op Old Trafford. Volgens de berichtgeving in de tabloids is het bestuur ervan overtuigd dat Solskjaer de juiste man is voor United en wordt de Noor sowieso beloond met een nieuw, tweejarig contract (plus een optie voor een derde jaar). Daar staat ook nog eens een behoorlijke salarisverhoging tegenover: van 8,75 miljoen euro per jaar naar liefst 11,6 miljoen euro per seizoen.

Zo is het toekomstplaatje voor Solskjaer in een paar maanden tijd volledig veranderd. De coach stond eerder dit seizoen nog hevig onder druk en leek juist hard op weg naar een ontslag. De leiding greep echter niet in, zag hoe de resultaten verbeterden en is nu van mening dat Solskjaer met de tweede plek in de Premier League veel beter presteert dan vooraf mogelijk werd gehouden. Algemeen directeur Edward Woodward wil voor stabiliteit kiezen, zo wordt geschreven, en zo komt er dus goed nieuws aan voor Solskjaer.

Solskjaer zat tot dusver bij 118 wedstrijden van United op de bank en heeft een puntengemiddelde van 1,84. Mourinho had na 144 duels met 1,97 een beter moyenne; Van Gaal (103 duels, gemiddeld 1,81 punt per wedstrijd) zat er net iets onder.

Premier League

Stand Premier League 2020/2021

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
27
5
6
83-32
+51
86
2
Manchester United
38
21
11
6
73-44
+29
74
3
Liverpool
38
20
9
9
68-42
+26
69
4
Chelsea
38
19
10
9
58-36
+22
67
5
Leicester City
38
20
6
12
68-50
+18
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester United
Meer over Manchester United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.