Volksfeest met duizenden Willem II-fans: 'We waren dood en begraven'

Reacties

In Tilburg is zondag een groot feest losgebarsten. De spelers van Willem II vierden het lijfsbehoud met duizenden fans die buiten het stadion stonden.

Volksfeest met duizenden Willem II-fans: 'We waren dood en begraven'
© Pro Shots
Willem II
Willem II
2 - 1
Fortuna Sittard
Fortuna Sittard

Vorig jaar haalde Willem II nog Europees voetbal, dit seizoen had de ploeg een inhaalrace nodig om play-offs om promotie/degradatie te ontlopen. 'Zo'n seizoen kost zo ontzettend veel energie en emotie', zei aanvoerder Jordens Peters na afloop tegen ESPN. 'We waren dood en begraven, eind januari. Ik ben niet trots op dit seizoen, maar vanaf januari hebben we gevochten met z'n allen. We hebben twaalf punten achter gestaan op VVV, toen was play-offs het hoogst haalbare.'

Het werd meer dan dat: onder trainer Zeljko Petrovic klom Willem II op van de laatste plaats naar plek vijftien, die zondag werd veiliggesteld door goals van gelegenheidscaptain Sebastian Holmen en Vangelis Pavlidis.

Voor de camera's genoot de Griekse spits na van zijn Zlatan-achtige slalom met een blikje bier in zijn hand. 'Het is een goede goal, hè. Ik zag alleen de bal, niet de rest. Toen ik scoorde, werd ik gek', zei Pavlidis, die snel vertrok naar het feestje buiten het stadion. Duizenden fans ontvingen de spelers daar met vuurwerk en gejuich.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bacardi
De grote afwezig buiten het stadion was Petrovic. 'Ik wil niet de eer naar mij toe trekken, dat moeten de spelers doen. Ik heb de supporters begroet en ben terug naar mijn kantoor gegaan', zei de 55-jarige trainer, die herstellende is van een hernia en op de grond viel bij de winnende goal van Holmen.

Naast 'een stuk of zes pillen' zal ook het feestje zijn pijn verzachten. Daarna gaat hij pas praten over zijn toekomst. 'Vandaag ga ik met de materiaalman, onze fysio, dokter en perschef proberen één of twee flesjes Bacardi leeg te maken en dan ga ik morgen of overmorgen met de directie zitten. Deze jongens hebben het geweldig gedaan om het mij makkelijk te maken. Ik kom elke dag met plezier naar Tilburg.'

Petrovic was duidelijk opgelucht. Hij wilde nog wat kwijt over de reacties op zijn aanstelling bij Willem II.  'Ik ben Joris Mathijsen en Martin van Geel dankbaar dat zij mij durfden binnen te halen. Als je mij binnenhaalt, krijg je: waarom hij? Ben ik een onervaren trainer? Premier League, Bundesliga, Portugal. Maar iemand uit de A-jeugd wordt hoofdtrainer en die is dan ervaren genoeg...'

Bekijk hier al onze video's
Meer Willem II
Meer over Willem II
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer V. Pavlidis
Meer over V. Pavlidis
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.