Volgende teleurstelling voor Feyenoord na turbulente week

Reacties

Voor de tweede week op rij heeft Feyenoord in een Eredivisie-thuiswedstrijd een zeer teleurstellend resultaat geboekt. Heracles Almelo (dat een halfuurtje met een man minder speelde) hield stand in De Kuip, aan het eind van een bijzonder roerige week in Rotterdam-Zuid.

Volgende teleurstelling voor Feyenoord na turbulente week
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
0 - 0
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De rampspoed blijft zich de laatste tijd maar opstapelen voor Feyenoord. Donderdag vielen aanvaller Bryan Linssen en verdediger Uros Spajic geblesseerd uit, in de met 0-2 verloren Europa League-wedstrijd tegen Dinamo Zagreb. Het duo meldde zich daarmee in de Rotterdamse ziekenboeg die met Leroy Fer, Justin Bijlow, Luis Sinisterra, Sven van Beek, Ridgeciano Haps, Robert Bozeník en Christian Conteh al behoorlijk gevuld was.

Meevaller was zondag dat Spajic wel kon spelen, maar Advocaat (die deze week aankondigde dat hij na dit seizoen vertrekt) hield dit keer sterkhouder Steven Berghuis op de bank. Dat gebeurde overigens op verzoek van de aanvoerder zelf, zo verklapte Dick Advocaat vooraf tegenover FOX Sports. 'Ik kan het wel begrijpen, hij heeft de meeste minuten gemaakt van de hele groep. Hij denkt in het belang van het elftal: soms heb je aan een frisse en fitte speler meer dan aan een speler die even niet goed in zijn vel zit.'

Zonder captain Berghuis beleefde Feyenoord na een ruim kwartier het eerste schrikmoment. Rai Vloet mocht ongehinderd oprukken richting het vijandelijke doel, maar hij moest in een één-op-één-duel zijn meerdere erkennen in keeper Nick Marsman. Een paar minuten later volgde aan de overkant de grootste kans voor de thuisploeg. Na een fraai passje van gelegenheidsaanvoerder Jens Toornstra en goed doorkoppen van spits Nicolai Jørgensen controleerde Tyrell Malacia de bal knap, maar zijn poeier belandde tegen de onderkant van de lat.

Jørgensen had vrijwel direct daarna zelf een grote kans, maar de manier waarop hij probeerde te scoren was exemplarisch voor zijn ogenschijnlijk totale gebrek aan zelfvertrouwen. De Deen probeerde het met een stiftje, maar hij wipte de bal bijzonder slap in de handen van Heracles-keeper Janis Blaswich. Ook in het kwartier na de pauze maakte Feyenoord maar weinig indruk, waardoor Advocaat zich genoodzaakt zag om alsnog een beroep te doen op Berghuis.

Rode kaart
Niet veel later werd Feyenoord op het oog in het zadel geholpen, al had dat niets te maken met de entree van de Oranje-international. Heracles Almelo moest namelijk met tien man verder. Sinan Bakis was tien minuten na rust al bestraft met geel, omdat hij doelman Marsman hinderde toen hij de bal weer in het spel wilde brengen. In de 66ste minuut raakte de spits Marcos Senesi vervolgens vol op zijn voet, een overtreding waarvoor hij zijn tweede prent kreeg.

Maar ook met een man meer én met Berghuis binnen de lijnen oogde Feyenoord onmachtig. Er waren nog late kansen voor invaller Marouan Azarkan en Jørgensen, maar gescoord werd er niet meer. Zo heeft Feyenoord voor de vierde wedstrijd op rij niet gewonnen. Voorafgaand aan de 0-2 tegen Dinamo Zagreb werden namelijk ook het Eredivisie-thuisduel met FC Utrecht (1-1) en het Europa League-bezoek aan CSKA Moskou (0-0) niet in winst omgezet.

De Rotterdammers leven zodoende met een matig gevoel toe naar de Europa League-kraker tegen Wolfsberger AC van aanstaande donderdag: er moet in Oostenrijk worden gewonnen om door te gaan in Europa. Een onrustige week (waarin Advocaat zoals gezegd zijn afscheid als trainer aankondigde en er van alles te doen was rondom de beoogde nieuwe trainer Arne Slot, die bij AZ per direct op straat werd gezet) is op die manier teleurstellend afgesloten.

'Logisch dat AZ toekomstplannen niet wil delen met nieuwe Feyenoord-trainer'
Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Feyenoord Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.